Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Νοέ 2nd, 2016

Die Zeit: «Αυξάνεται στην Ελλάδα η δυσαρέσκεια για την πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό»

mouzalas-office_0Η Zeit στη διαδικτυακή της σελίδα αναφέρεται στη δυσαρέσκεια του Αναπληρωτή Υπουργού για θέματα μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα σχετικά με την κατανομή των προσφύγων.

 

Η εφημερίδα γράφει: «Αυξάνεται στην Ελλάδα η δυσαρέσκεια για την πολιτική που ακολουθεί στο προσφυγικό η ΕΕ. Η μεταφορά των προσφύγων σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ γίνεται με αργούς ρυθμούς σύμφωνα με τον Γιάννη Μουζάλα. Μέχρι σήμερα μόνο 5.000 άνθρωποι από τους 30.000 που είχε συμφωνηθεί μεταφέρθηκαν σε άλλα κράτη της ΕΕ. Ο Μουζάλας μιλώντας στην ελληνική τηλεόραση δήλωσε πως είναι οργισμένος με τη στάση ορισμένων κρατών – μελών της ΕΕ.»

Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα σημειώνει: «Η συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας προβλέπει ότι οι πρόσφυγες, που έρχονται από την Τουρκία στην Ελλάδα έχουν το δικαίωμα να καταθέτουν αίτηση ασύλου. Προς το παρόν όμως δεν επαρκούν οι υπάλληλοι για την επεξεργασία των αιτήσεων. Πολλοί προσφυγικοί καταυλισμοί, τα αποκαλούμενα Hotspots, είναι υπερπλήρη κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Οι μετανάστες είναι απογοητευμένοι και συχνά ξεσπάνε βίαια επεισόδια.»

Πηγή: DW

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo