“Διαξιφισμοί” Άδ. Γεωργιάδη με Τούρκο ΥΠΟΙΚ: “Κανένας γείτονας δεν θέλει σχέσεις με την Άγκυρα”

Διαξιφισμοί μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Τούρκου υπουργού οικονομικών στο πλαίσιο του 6ο Επενδυτικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Ριάντ, όταν ο υπουργός Ανάπτυξης διαμήνυσε πως η Ελλάδα θα αμυνθεί με κάθε τρόπο απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφέρει κατά την παρέμβασά του πως “αν ο Ερντογάν επιμείνει να αμφισβητεί την κυριαρχία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα σύνορα μας, σε αυτή την περίπτωση καταλαβαίνετε ότι θα αμυνθούμε με κάθε δυνατό τρόπο. Από τη μία πλευρά λοιπόν, θέλουμε συνεργασία αλλά θέλουμε και σεβασμό από την Τουρκία”.

Μια μέρα μετά ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπατί εκμεταλλεύθηκε το ίδιο βήμα για να απαντήσει στον Άδωνι Γεωργιάδη.

“Η μεταφορά ενός θέματος διμερών σχέσεων σε αυτήν την πλατφόρμα είναι πρώτα απ’ όλα ασέβεια προς τον οικοδεσπότη και μετά προς όλους τους συμμετέχοντες. Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από αυτά τα κόμπλεξ της…” είπε ο Νεμπατί.

Ο Έλληνας υπουργός επανήθε και απάντησε ότι η αναθεωρητική συμπεριφορά του Ερντογάν πλήττει τον ίδιο τον τουρκικό λαό.

“Μετέτρεψε την Τουρκία σε μια χώρα που σχεδόν κανείς γείτονας της περιοχής δεν θέλει να έχει σχέση μαζί της. Αυτό δεν είναι καλό για τον τουρκικό λαό”, υπογράμμισε, και επανέλαβε πως ο Τούρκος πρόεδρος “αμφισβητεί την κυριαρχία ενός μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας, και επιπλέον διατηρεί στρατεύματα σε άλλο κράτος-μέλος, την Κύπρο. Αν πραγματικά η Τουρκία θέλει ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία, είμαστε εδώ. Αλλά το τανγκό θέλει δύο”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα