

Από το σύνολο των 445 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 18 είναι εισαγόμενα και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου
της χώρας. Η κατανομή των 427 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα.
Σήμερα ανακοινώθηκαν 445 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 144738, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5616 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43776 (30.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
353 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 243 (68.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 84.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.954 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Τέλος, έχουμε 36 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5263 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3107 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Σχετικά Νέα
Πρόσκρουση φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου στο λιμάνι της Μυτιλήνης
Δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, από την πρόσκρουση του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου “Αρμενιστής”, στην προβλήτα.
Θεσσαλονίκη: “Έφυγε” η επίτιμη πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών
Την τελευταία της πνοή άφησε χθες επίτιμη πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης.
Οι παραβάσεις κατά των μέτρων ανέρχονται στις 1.678 την Παρασκευή
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν.
Διασπορά κορωνοϊού στην Ελλάδα: 256 κρούσματα στην Αττική – 65 στη Θεσσαλονίκη
Στην Αττική εντοπίζονται τα περισσότερα από τα 605 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Πιο.