

Δώδεκα μετανάστες, μεταξύ αυτών ένα παιδί, διασώθηκαν σήμερα στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Γαλλίας, ενώ επιχειρούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη για να φθάσουν στη Βρετανία, έγινε γνωστό από τις γαλλικές αρχές.
Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην περιοχή από τις αρχές του 2020.
Τους διασώστες «ειδοποίησαν απευθείας» οι μετανάστες, «που αντιμετώπιζαν προβλήματα ενώ ταξίδευαν με ένα ελαφρύ πλεούμενο σε απόσταση 4 χλμ στα ανοικτά του Καπ Γκρι Νεζ» επισήμανε η νομαρχία της Μάγχης και της Βόρειας Θάλασσας σε ένα δελτίο τύπου.
Μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονταν δύο γυναίκες και ένα παιδί. Την ομάδα των μεταναστών περισυνέλεξε ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος. Όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους.
Από τα τέλη του 2018, οι απόπειρες διάπλου έχουν αυξηθεί παρά τους κινδύνους που συνδέονται με την πυκνότητα των δρομολογίων, τα ισχυρά ρεύματα και τις χαμηλές θερμοκρασίες του νερού. Το 2019, 2.758 μετανάστες επιχείρησαν να διασχίσουν τη Μάγχη, προτού τους εμποδίσουν οι αρχές, ήτοι ένας αριθμός τετραπλάσιος σε σύγκριση με το 2018, σύμφωνα με τη νομαρχία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ο Τραμπ θα υπογράψει διάταγμα για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων έως και 80%
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Κυριακή ότι θα υπογράψει διάταγμα που.
Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Γερμανίας με αίτημα την απαγόρευση της AfD
Χιλιάδες άνθρωποι –3.000 στο Βερολίνο, σύμφωνα με την αστυνομία– διαδήλωσαν σήμερα στη Γερμανία ζητώντας.
Χαμάς: Τις προσεχείς ημέρες η απελευθέρωση του Aμερικανοϊσραηλινού ομήρου – Ενημερώθηκε η οικογένειά του
Η οικογένεια του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ ενημερώθηκε για την απελευθέρωσή του, που αναμένεται.
Βατικανό: Ο πάπας Λέων ΙΔ’ φέρεται να θέλει να επιστρέψει στο «παπικό διαμέρισμα»
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο πάπας Λέων ο ΙΔ’ φέρεται να επιθυμεί να.