Διάσωση 137 αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου

Στον εντοπισμό και τη διάσωση συνολικά 137 αλλοδαπών προέβησαν τις πρωινές ώρες σήμερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην θαλάσσια περιοχή της Λέσβου.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ”ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ” της Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 36 αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους της ακτοφυλακής προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα ”ΣΚΑΛΑΣ ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ” της Λέσβου.

Συνελήφθη ο 30χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου, ενώ προανάκριση διενεργεί ο Λιμενικός Σταθμός Μήθυμνας.

Παράλληλα, τις πρωινές ώρα, έτερο σκάφος του λιμενικού εντόπισε και διέσωσε 38 αλλοδαπούς που επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Μήθυμνας Λέσβου.

Το ανωτέρω σκάφος με τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες, κατέπλευσε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή ”ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ”, όπου αποβιβάστηκαν όλοι με ασφάλεια, ενώ συνελήφθησαν μεταξύ αυτών δύο αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 23 ετών, ως οι χειριστές της λέμβου.

Τέλος, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας εντόπισαν το πρωί 63 αλλοδαπούς στην περιοχή ”ΛΙΜΑΝΤΖΙΚΙ” του νησιού, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 29χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανακρίσεις διενεργούνται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα