

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε αισιόδοξος για την προγραμματισμένη, την Κυριακή, διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη παρά την αποτυχία της εκεχειρίας μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.
«Υπάρχει ήδη ένα κείμενο στο οποίο οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμφωνήσουν», δήλωσε ο Μάας από το Βερολίνο. «Θα πρέπει να δεσμευτούν να ωθήσουν τα εμπλεκόμενα στον εμφύλιο μέρη για να αναζητήσουν μια πολιτική λύση και όχι μια στρατιωτική νίκη. Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί επίσης να θεσπιστεί η εφαρμογή της συμφωνίας του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων».
Χθες, Δευτέρα απέτυχε στη Μόσχα η προσπάθεια της Ρωσίας και της Τουρκίας να παρακινήσουν τα δύο εμπόλεμα μέρη να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός.
Στη διάσκεψη θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αλγερία, καθώς επίσης τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος.
Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι έχουν προσκληθεί ο Λίβυος πρωθυπουργός Φαγές αλ Σάρατζ, επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας που αναγνωρίζεται διεθνώς και ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Γερμανίας με αίτημα την απαγόρευση της AfD
Χιλιάδες άνθρωποι –3.000 στο Βερολίνο, σύμφωνα με την αστυνομία– διαδήλωσαν σήμερα στη Γερμανία ζητώντας.
Χαμάς: Τις προσεχείς ημέρες η απελευθέρωση του Aμερικανοϊσραηλινού ομήρου – Ενημερώθηκε η οικογένειά του
Η οικογένεια του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ ενημερώθηκε για την απελευθέρωσή του, που αναμένεται.
Βατικανό: Ο πάπας Λέων ΙΔ’ φέρεται να θέλει να επιστρέψει στο «παπικό διαμέρισμα»
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο πάπας Λέων ο ΙΔ’ φέρεται να επιθυμεί να.
Σεισμός μεγέθους 5,6 Ρίχτερ έπληξε την περιοχή Σιτσάνγκ της Κίνας
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή Σιτσάνγκ.