

Πάνω από 25 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία την Τετάρτη (23/3), μετά τη διαρροή μεγάλης ποσότητας αέριου χλωρίου στην πισίνα που χρησιμοποιήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της βρετανικής πρωτεύουσας, περίπου 200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κέντρο Υγρού Στίβου του Ολυμπιακού Πάρκου Βασίλισσα Ελισάβετ, στο ανατολικό Λονδίνο, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι εγκαταστάσεις αυτές είχαν φιλοξενήσει τα αθλήματα υγρού στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων πριν από μια δεκαετία.
«Λόγω μιας χημικής αντίδρασης, εκλύθηκε μεγάλη ποσότητα αέριου χλωρίου» ανέφερε η πυροσβεστική, η οποία ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους μέχρι να αεριστούν οι εγκαταστάσεις.
Η Εταιρία Ανάπτυξης της Κληρονομιάς του Λονδίνου (LLDC) που διαχειρίζεται το πάρκο ανέφερε ότι η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί.
Είκοσι εννέα άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία ενώ άλλοι 48 εξετάστηκαν επί τόπου και του χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
«Οι περισσότεροι ασθενείς έλεγαν ότι αντιμετωπίζουν ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα», σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου.
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Ο Φίτσο «έσπασε τη γραμμή» της Ε.Ε. και έσφιξε το χέρι του Πούτιν στη Μόσχα – Έντονες αντιδράσεις στις Βρυξέλλες
Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο συναντήθηκε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα την Παρασκευή, προκαλώντας νέο κύμα αντιδράσεων.
Κιμ Γιονγκ Ουν: Δικαιολογημένη η εμπλοκή της Βόρειας Κορέας στο πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η εμπλοκή της Βόρειας Κορέας στον.
Στο Κίεβο Μερτς, Μακρόν και Στάρμερ
Συνάντηση του «Συνασπισμού των Προθύμων» με στόχο την αύξηση της πίεσης προς τη Ρωσία.
Reuters: Το Ιράν σχεδιάζει να μεταφέρει εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία
Το Ιράν σχεδιάζει να παραδώσει σύντομα στη Ρωσία εκτοξευτές για τους βαλλιστικούς πυραύλους μικρής.