Διακόπηκε για τις 26 Μαρτίου η δίκη του Κορκονέα

Διακόπηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 14/3 η εξέλιξη της δίκης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο Μικτό Εφετείο Κακουργημάτων στη Λαμία λόγω ασθένειας ενός δικαστή. Η αγόρευση της Πολιτική Αγωγής αναμένεται να ξεκινήσει στις 26 Μαρτίου, οπότε προσδιορίστηκε η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο εισαγγελέας Εφετών της Λαμίας, Βασίλειος Χανής έχει προτείνει την τροποποίηση του κατηγορητηρίου για τον Κορκονέα από ανθρωποκτονία με ευθύ δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, που ήταν ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος προειδοποιούν για τις συνέπειες της υιοθέτησης της εισαγγελικής πρότασης και ζητούν να καταδικασθεί ο Κορκονέας όπως και πρωτόδικα.Οι δυο συνήγοροι επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη πρόταση του εισαγγελέα, αν γίνει δεκτή από το δικαστήριο, ανοίγει το δρόμο της ατιμωρησίας σύμφωνα με το lamianow.gr.

Ολόκληρη η δήλωση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής:

 

Η Εισαγγελική πρόταση, δυστυχώς, κινήθηκε στην παράδοση του “θύματος που χτύπησε στην πορεία της βολίδας”. Τέτοιες προκλητικές προτάσεις και προκλητικές αποφάσεις οπλίζουν το χέρι κάθε επόμενου αστυνομικού που θα πυροβολήσει πολίτη. Αλλά και επιβραβεύουν όσους συνωμότησαν για τη συσκότιση και τη συγκάλυψη, παραποίησαν βίντεο, παρενέβησαν σε αυτοψίες, ψευδόρκησαν αποδεδειγμένα, κατασκεύασαν στοιχεία.

Η αστυνομική βία, συχνά δολοφονική, δεν θα σταματήσει όσο βασιλεύει η ατιμωρησία. Η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για Κορκονέα-Σαραλιώτη έσπασε την μακρά παράδοση ατιμωρησίας. Και η μετατροπή της κατηγορίας σε άμεσο δόλο, από ενδεχόμενο, αποκατέστησε τους κανόνες της λογικής και το αίσθημα δικαίου.

Η σημερινή εισαγγελική πρόταση, αν γίνει δεκτή, ανοίγει το δρόμο για την επαναφορά της ατιμωρησίας. Εμείς ζητούμε την καταδίκη των υπαιτίων, όπως πρωτοδίκως.

Τίποτε λιγότερο».

Σχετικά Νέα