Διακόπηκε για την Παρασκευή η δίκη του Μ. Φθουρθιώτη και των συγκατηγορουμένων του

Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του παρουσιαστή Μένιου Φθουρθιώτη και τριών συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των σκηνοθετημένων επιθέσεων έξω από το σπίτι του, τον Απρίλιο του 2021, με σκοπό να εμφανιστεί ως δήθεν στόχος εγκληματιών και να συνεχιστεί η αστυνομική φύλαξη του.

Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης ήταν παρών στο δικαστήριο ενώπιον του οποίου λογοδοτεί για σωρεία αδικημάτων με βασικά τα κακουργήματα που του αποδίδει η Δικαιοσύνη και αφορούν ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και ηθική αυτουργία σε έκρηξη και οπλοφορία. Ο τηλεπαρουσιαστής, που είχε κρατηθεί προσωρινά για την υπόθεση, δικάζεται και για σειρά πλημμελημάτων, τα οποία είναι: ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι τρεις συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη, παρόντες στο δικαστήριο σήμερα, δικάζονται, ανά περίσταση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Δύο εκ των κατηγορούμενων είναι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά τις δύο επιθέσεις που είχαν σημειωθεί έξω από το σπίτι του Μ. Φουρθιώτη, στις 16 Απριλίου 2021, με πυροβολισμούς με καλάσνικοφ και στις 23 του ίδιου μήνα, με έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού τις οποίες είχε καταγγείλει ο ίδιος ο τηλεπαρουσιαστής.

Σύμφωνα με το βούλευμα παραπομπής του Φουρθιώτη και των συγκατηγορουμένων του, στο πλαίσιο της επιδίωξής του τηλεπαρουσιαστή να επαναφέρει η αρμόδια διεύθυνση φύλαξης ευπαθών στόχων την αστυνομική φρουρά φύλαξης και προστασίας του, ως δήθεν ευπαθούς στόχου, με πρόθεση έπεισε υποσχόμενος αμοιβή τους τρεις που μοιράζονται μαζί του το εδώλιο να “σκηνοθετήσουν” και να πραγματοποιήσουν τις δύο ενέργειες έξω από το σπίτι του.

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι την ώρα της έκρηξης μέσα στο σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο, εκτός από τον ίδιο, βρίσκονταν και δύο ακόμα γυναίκες, οι οποίες κινδύνευσαν και φοβήθηκαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο.

Η δίκη διεκόπη στο πρόσωπο δύο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης συγκατηγορουμένων του Φθουρθιώτη, που ζήτησαν ολιγοήμερη διακοπή λόγω κωλύματος. Το δικαστήριο έδωσε μόνο μίας ημέρας διακοπή, μετά από πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα πολυήμερης διακοπής γιατί τίθενται θέματα με την συμπλήρωση 18μηνου ορίου προφυλάκισης για τους δύο κρατούμενους κατηγορούμενους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα