Διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

4219982 1 1

Σε προσωρινή διακοπή οδηγήθηκε η δίκη για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, της νεαρής γυναίκας που έχασε τραγικά τη ζωή της την 1η Απριλίου 2024, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων. Η υπόθεση που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία συνεχίζει να προκαλεί έντονη συναισθηματική φόρτιση, με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας να παρακολουθούνται στενά από το πανελλήνιο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ανακοίνωσε την αναβολή της διαδικασίας για την Τετάρτη 2 Ιουλίου, εξαιτίας της αιφνίδιας απουσίας ενός εκ των ενόρκων, ο οποίος ασθένησε και κρίνεται αναγκαίο να αντικατασταθεί, όπως προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας για τη διασφάλιση της αμεροληψίας και της απρόσκοπτης συνέχισης της δίκης.

Κλίμα Συγκίνησης και Έντασης στη Δικαστική Αίθουσα

Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν κατάμεστη, με συγγενείς, φίλους και υποστηρικτές της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα να δίνουν βροντερό “παρών”, αποτυπώνοντας τη βαθιά ανάγκη τους για δικαίωση και απαντήσεις. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη, καθώς η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε σύμβολο για την αναζήτηση δικαιοσύνης σε περιπτώσεις έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Η ένταση κορυφώθηκε τη στιγμή που ο κατηγορούμενος εισήλθε στην αίθουσα. Ο πατέρας της Κυριακής, εμφανώς καταρρακωμένος αλλά ταυτόχρονα οργισμένος, ξέσπασε απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο με σκληρά λόγια:

«Καλώς τον! Καμία αυτοκτονία; Τίποτα; Καμία μνήμη επιλεκτική; Τίποτα;»

Η φράση αυτή αποκαλύπτει μια σαφή αμφισβήτηση προς την υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου, υπονοώντας ότι ενδεχομένως επιχειρεί να αποποιηθεί των ευθυνών του, επικαλούμενος ασάφειες ή απώλεια μνήμης.

Ο κατηγορούμενος παρέμεινε σιωπηλός, σκυφτός, χωρίς να προβάλλει καμία απολύτως αντίδραση, γεγονός που όξυνε ακόμη περισσότερο την ένταση στην αίθουσα.

Ο πατέρας της Κυριακής επανήλθε ακόμη πιο δυναμικά, σε μια συναισθηματική έκρηξη που αποτυπώνει τη βαθιά του οδύνη και την αίσθηση αδικίας:

«Από μόνος του έπρεπε να εξαφανιστεί… Για ζήτα μου συγγνώμη, ρε! Για ζήτα μου συγγνώμη! Είχες το δικαίωμα να το κάνεις, σου το δώσανε.»

Η φράση αυτή φανερώνει την ακραία ψυχολογική πίεση που βιώνει η οικογένεια και τον αδυσώπητο πόνο που προκαλεί η απώλεια της Κυριακής, ενισχύοντας το ήδη φορτισμένο κλίμα της δίκης.

Ψυχραιμία και Προσωρινή Διακοπή

Παρά την έκρυθμη κατάσταση, η ένταση δεν κλιμακώθηκε περαιτέρω, καθώς οι αστυνομικοί και οι παριστάμενοι έσπευσαν να παρέμβουν, καλώντας σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Η δίκη διακόπηκε προσωρινά, με τη νέα ημερομηνία να ορίζεται για την Τετάρτη 2 Ιουλίου, προκειμένου να συνεχιστεί με πλήρη σύνθεση του δικαστηρίου.

Η οικογένεια της Κυριακής Γρίβα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη διεκδίκηση της αλήθειας και της δικαιοσύνης, επιμένοντας να λάβει απαντήσεις για τις συνθήκες που οδήγησαν στη δολοφονία της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα