Διάγγελμα Πούτιν για το μακελειό στη Μόσχα: Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά το μακελειό στο Crocus Concert Hall λέγοντας πως θα εντοπιστούν και τιμωρηθούν όλοι όσοι οργάνωσαν την επίθεση.

Απευθυνόμενος στο ρωσικό λαό ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε: «Οι οργανωτές της τρομοκρατικής επίθεσης ετοίμαζαν μια επιδεικτική εκτέλεση και μια αιματηρή πράξη εκφοβισμού. Η Ρωσική Ομοσπονδία θα εντοπίσει και θα τιμωρήσει όλους όσους προετοίμασαν την τρομοκρατική επίθεση. Μόνο ανταπόδοση και λήθη περιμένουν τους τρομοκράτες, δεν έχουν μέλλον. Το κοινό καθήκον των Ρώσων τώρα είναι να είναι μαζί ενωμένοι, και έτσι θα είναι. Κανείς δεν μπορεί να κλονίσει την ενότητα των Ρώσων πολιτών. Η Ρωσία πάντα γινόταν ακόμα πιο δυνατή στις πιο δύσκολες δοκιμασίες, και έτσι θα είναι και τώρα. Κανείς δεν θα μπορέσει να σπείρει δηλητηριώδεις σπόρους διχόνοιας ή πανικού και στη Ρωσία. Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών εργάζονται για τον εντοπισμό συνεργών τρομοκρατών», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πούτιν και πρόσθεσε:

«Η έρευνα θα κάνει τα πάντα για να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες της τρομοκρατικής επίθεσης».

Παράλληλα, εξέφρασε τα βαθιά του συλληπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων και κήρυξε την Κυριακή 24 Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους.

Ουκρανία: Επιμένει η Ουκρανία ότι δεν ευθύνεται για το μακελειό στη Μόσχα

Με μια μακροσκελή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας Μικαίλο Ποντόλιακ επανέλαβε ότι το Κίεβο δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus Concert Hall, λέγοντας ότι «οποιεσδήποτε απόπειρες σύνδεσης της Ουκρανίας με την τρομοκρατική επίθεση είναι απολύτως αβάσιμες».

«Η Ουκρανία δεν έχει την παραμικρή σχέση με αυτό το περιστατικό. Η Ουκρανία έχει έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία και θα λύσει το πρόβλημα της επιθετικότητας της Ρωσίας (επιθετικότητα, παρεμπιπτόντως, με σκόπιμη τρομοκρατική συνιστώσα) στο πεδίο της μάχης. Οι εκδοχές των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών σχετικά με την Ουκρανία είναι απολύτως αβάσιμες και παράλογες» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας σε δήλωσή της νωρίτερα, αναφέρθηκε σε ουκρανικές «επαφές» των υπόπτων για το μακελείο στον συναυλιακό χώρο.

«Ως αποτέλεσμα των ενεργειών των ειδικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, συνελήφθησαν 11 άτομα, μεταξύ των οποίων 4 τρομοκράτες που συμμετείχαν άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall. Μετά τη διάπραξη της τρομοκρατικής επίθεσης, οι εγκληματίες σκόπευαν να περάσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και είχαν σχετικές επαφές από την ουκρανική πλευρά. Η έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση συνεχίζεται».

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα