Διαδραστικοί πίνακες για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια από την ερχόμενη χρονιά

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον θα είναι οι μαθητές από την ερχόμενη χρονιά μέσα στις σχολικές τάξεις.

Μετά τα voucher που χορηγήθηκαν στους μαθητές για την αγορά υπολιγοστών τάμπλετ και κινητών, οι διαδραστικοί πίνακες θα είναι ένα εργαλείο που αναμένεται να αυξήσει τη συμμετοχή των μαθητών, οι οποίοι μετά την τηλεκπαίδευση έχουν εξοικειωθεί με την ψηφιακή διδασκαλία.

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, εντάσσεται σε αυτό η προμήθεια διαδραστικών πινάκων για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για το 2ο έργο του υπουργείου Παιδείας που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου, μετά τα voucher 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού 560.000 δικαιούχους νέους 4-24 ετών.

Οι διαδραστικοί πίνακες, έρχονται να αξιοποιήσουν αλλά και να συμπληρώσουν τις ψηφιακές δεξιότητες που καλλιεργήθηκαν όλο αυτό το διάστημα της τηλεκπαίδευσης. Οι πίνακες αυτοί αναμένεται να διευκολύνουν το μάθημα και να προσελκύσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον των μαθητών, μέσα από μοναδικά εργαλεία και λειτουργίες που υπόσχονται να αυξήσουν τη συμμετοχή, τη βιωματική μάθηση και τη διαδραστικότητα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα