Διαδήλωση του ΠΑΜΕ έξω από το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ διαδηλώνουν έξω από ξενοδοχείο στην Καλαμάτα, όπου επρόκειτο να ξεκινήσει από χτες το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Προς το παρόν δεν επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος στο Συνεδριακό Κέντρο.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν χθες απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση καταγγέλλοντας τις διαδικασίες διεργασιών του συνεδρίου, ενώ την αντίθεσή τους είχαν φανερώσει και με παρέμβασή τους στην τελετή έναρξης του συνεδρίου δύο μέρες πριν. Τότε η ΓΣΕΕ κατήγγειλε τη βίαιη εισβολή μελών του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και επέρριπτε «σοβαρότατες ευθύνες στην κυβέρνηση, την ηγεσία της ΕΛΑΣ και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης», καθώς η αστυνομία ήταν απούσα παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις.

Σήμερα η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (παράταξη του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ) ζητά να χορηγηθούν κάρτες αντιπροσώπων «σε όσους αντιπροσώπους πραγματικά το δικαιούνται και πάντως όχι στους εργοδότες και στους “εκλεγμένους” με νοθείες “αντιπροσώπους”» και να ξεκινήσει το συνέδριο.

Διάφοροι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξέδωσαν ομιλίες στη διαδήλωση, καταγγέλλοντας τις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και την ομάδα Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ για τους όρους διεξαγωγής του Συνεδρίου και επισημαίνοντας τον στόχο τους «να γίνουν τα συνδικάτα κυψέλες οργάνωσης των εργαζομένων» και «αποκούμπι για κάθε χειμαζόμενο εργάτη και άνεργο, για κάθε λαϊκό νοικοκυριό».

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς τη ΓΣΕΕ

Η μέχρι σήμερα στάση σας αποδεικνύει την κατηγορηματική άρνησή σας για διεξαγωγή Συνεδρίου με νόμιμα και καταστατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους Ομοσπονδιών και Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων. Η επιδίωξή σας για πραγματοποίηση Συνεδρίου με νόθους αντιπροσώπους και εργοδότες υπαγόρευσε και την συστηματική από την πλευρά σας παραβίαση του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε. και κάθε συλλογικής διαδικασίας, αφού ουδέποτε συγκαλέσατε συνεδρίαση των αρμοδίων οργάνων και επιτροπών για τον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων των αντιπροσώπων και την προετοιμασία της διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Ακόμη και αυτήν την ύστατη στιγμή, ζητάμε –όπως κάνουμε όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα- να ανακαλέσετε άμεσα όλες τις κάρτες αντιπροσώπων που έχετε -με πρωτοφανείς τρόπους- διανείμει σε εργοδότες και νόθα «εκλεγμένους» αντιπροσώπους, να συγκαλέσετε άμεσα τα αρμόδια όργανα και επιτροπές για τον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων των αντιπροσώπων, να χορηγήσετε κάρτες σε όσους αντιπροσώπους πραγματικά το δικαιούνται και πάντως όχι στους εργοδότες και στους «εκλεγμένους» με νοθείες «αντιπροσώπους», για να ξεκινήσει επιτέλους Συνέδριο εργαζομένων.

Ζητάμε Συνέδριο εκλεγμένων αντιπροσώπων από τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα για να συζητήσει ουσιαστικά τα προβλήματα της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Σχετικά Νέα