Διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης στη Βρετανία

 

Λόγω προγραμματισμένων διαδηλώσεων σε όλη την χώρα, σε επιφυλακή βρίσκονται και τα 43 τμήματα σε Αγγλία και Ουαλία.

Στην πρωτεύουσα η κατάσταση αναδεικνύεται ακόμα δυσκολότερη. 1000 αστυνομικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης κάνουν λόγο για προσέλευση 20.000 διαδηλωτών.

Η πορεία ξεκίνησε το μεσημέρι, από τα κεντρικά του BBC στην Oxford Street, θα διασχίσει όλο το κέντρο του Λονδίνου, και θα καταλήξει στα κυβερνητικά γραφεία του Whitehall νωρίς το απόγευμα.

Αύξηση των αντισημιτικών περιστατικών
Ο μεγαλύτερος φόβος για την αστυνομία έγκειται στην προσέγγιση των συγκεντρώσεων από ακροδεξιές και εθνικιστικές οργανώσεις.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ προειδοποίησε ότι “οι αντισημίτες θα αντιμετωπίσουν την πλήρη ισχύ του νόμου”, με την αστυνομία να έχει τη δικαιοδοσία να συλλάβει όποιον κρατά πανό και σημαίες υπέρ τρομοκρατικών οργανώσεων ή φωνάζει απειλητικά συνθήματα.

Παράλληλα, η Μητροπολιτική Αστυνομία έκανε λόγο για “τεράστια αύξηση” των αντισημιτικών περιστατικών.

Συγκεκριμένα, από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι χθες, 13 Οκτωβρίου, καταγράφηκαν 105 περιστατικά μίσους και 75 αδικήματα κατά της εβραϊκής κοινότητας.

Χαρακτηριστικό, ότι την ίδια περίοδο πέρυσι υπήρξαν 14 αντισημιτικά περιστατικά και 12 αδικήματα αντίστοιχα.

Χθες Παρασκευή, μάλιστα, έκλεισαν τρία εβραϊκά σχολεία στην πρωτεύουσα υπό τον φόβο επιθέσεων. Άλλα, αν και δεν έκλεισαν, έχουν παροτρύνει τους μαθητές να μην φορούν τις μαθητικές στολές τους που πιθανόν μπορεί να δείχνουν την καταγωγή τους.

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα