Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ουάσινγκτον για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Ουάσινγκτον και έτσι, το Σάββατο (30/05, τοπική ώρα), ενεργοποιήθηκε η Πολιτειακή Εθνοφυλακή αφού έχουν ξεσπάσει βίαιες ταραχές, στον απόηχο του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.

Στην ενεργοποίηση της Εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον προχώρησε η ηγεσία της ομώνυμης Πολιτείας των ΗΠΑ, το Σάββατο (30/05, τοπική ώρα), καθώς μαίνονται βίαιες κινητοποιήσεις μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, τη Δευτέρα (25/05), στη Μινεσότα.

Ο διοικητής της Εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον, Στρατηγός Ουίλιαμ Ουόκερ, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η Εθνοφρουρά στην Ουάσινγκτον είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει τις περιφερειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας».

Συγκεντρωμένο πλήθος προσπάθησε, νωρίτερα, να περάσει στον πεζόδρομο της Λεωφόρου της Πενσιλβάνια, έξω από το φράχτη του Λευκού Οίκου. Οι διαδηλωτές πετούσαν μπουκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι με πλήρη εξάρτυση απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «αρκετοί πολίτες έχουν τραυματιστεί και μειονότητα ανθρώπων πετά πράγματα στις δυνάμεις ασφαλείας».

Πολλοί δήμαρχοι, όπως αυτός του Λος Άντζελες, έχουν ανακοινώσει απαγόρευση κυκλοφορίας και αρκετοί κυβερνήτες Πολιτειών έχουν ενεργοποιήσει την Εθνοφρουρά.

Σχετικά Νέα