

Για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες συναντήθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς, αυτή τη φορά στα εγκαίνια του «Σπιτιού του Οδυσσέα Ελύτη» στην Πλάκα. Είχε προηγηθεί, την Πέμπτη, η κοινή τους παρουσία, ύστερα από σχεδόν επτά μήνες, στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», στην εναρκτήρια εκδήλωση του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου «1974-2024: 50 χρόνια από τη μετάβαση στη Δημοκρατία».
Ο πρωθυπουργός έλαβε πρόσκληση από τη σύντροφο του ποιητή, Ίουλίτα Ηλιοπούλου, όπως και ο Αντώνης Σαμαράς.
Στο σπίτι – μουσείο του Οδυσσέα Ελύτη, στη διασταύρωση Διοσκούρων και Πολυγνώτο, θα στεγαστεί το αρχείο του ποιητή, που κατέχει η κυρία Ηλιοπούλου, ενώ θα είναι ανοικτό για μελετητές απ’ όλο τον κόσμο.
Παράλληλα, αναδεικνύεται και αξιοποιείται το πλούσιο οπτικό και ηχητικό υλικό από τη ζωή και το έργο του Οδυσσέα Ελύτη, κείμενα, φωτογραφίες, ακόμη και προσωπικά αντικείμενα, αλλά και το γραφείο του, όπως ήταν στο σπίτι του στην οδό Σκουφά.
Η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά ωστόσο, έχει ως σημείο αναφοράς δύο ενδιαφέροντα πολιτικά στιγμιότυπα από το παρελθόν, που τον συνδέουν προσωπικά με τον Οδυσσέα Ελύτη.
Ο νομπελίστας ποιητής ήταν αυτός που έδωσε στον Αντώνη Σαμαρά την ονομασία του κόμματος «Πολιτική Άνοιξη», που είχε ιδρύσει μετά την αποχώρησή του από τη ΝΔ, ενώ το 1995 τον είχε προτείνει για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι που ο μεγάλος μας ποιητής είχε αρνηθεί.
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Κόλαφος η έκθεση της Human Rights Watch για την κυβέρνηση
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Κ. Μητσοτάκης στην απονομή του βραβείου για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας: Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό
«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον.
Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μέσω ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής
Στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο ανθεκτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης.
Η Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για εκβιασμούς και ζητά εξηγήσεις από τον Καρώνη για το πόρισμα
Τέμπη: Το γεγονός ότι το πόρισμα του κ. Καρώνη, από το ΕΜΠ, «δείχνει» προς τα.