Υποχώρησαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου για δεύτερη διαδοχική ημέρα με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη Μέση Ανατολή με τις εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς εδώ και πέντε ημέρες.
Σήμερα υποχώρησαν οι φόβοι για τη διακοπή του εφοδιασμού λόγω των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή μετά τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας ότι θα συμβάλλει στη σταθεροποίηση της αγοράς.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό πετρέλαιο και συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου έχασε 2,9% ή 2,48 δολάρια και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 83,49 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το συμβόλαιο πετρελαίου brent παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 1,75% στα 86,12 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο.
Το Brent και το WTI είχαν εκτιναχθεί πάνω από 3,50 δολάρια τη Δευτέρα λόγω ανησυχίας ότι οι συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς θα μπορούσαν να κλιμακωθούν σε μια ευρύτερη σύγκρουση.
Σχετικά Νέα
-
Άλμα για το αργό στη σκιά των αμερικανικών κυρώσεων
Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου και σκαρφάλωσαν.
-
Πιέσεις στο χρυσό από το άλμα του δολαρίου
Βουτιά άνω του 1% κατέγραψε σήμερα ο χρυσός καθώς δέχτηκε πιέσεις από το αμερικανικό.
-
Wall Street: Μεικτά πρόσημα με τις Big Tech να χάνουν έδαφος
Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα,.
-
Απώλειες στις ευρωαγορές
Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα με «φόντο» την αύξηση των αποδόσεων των.