

Δεν εξέπληξε τους περισσότερους η δήλωση της Μέρκελ ότι υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές για τα πλεονάσματα του 3,5%. Οι δανειστές θέλουν να κρατούν τους λογαριασμούς της Ελλάδας στα χέρια τους. Κι όσο χειρότεροι είναι αυτοί οι λογαριασμοί, τόσο καλύτερα για τους δανειστές.
Οι αραχνιασμένοι φάκελοι των συντάξεων που δεν έχουν πληρωθεί, τα κόκκινα δάνεια, αλλά και όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.
Όσο επικρατεί δε διχόνοια, τόσο καλύτερα γι’ αυτούς. Δέκα χρόνια παραμένουμε δέσμιοι και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον κλοιό.
Η ελληνική διχόνοια, όμως, από την αρχή της κρίσης έφερε τους κερδοσκόπους στα ελληνικά ομόλογα και οδήγησε στα Μνημόνια. Με μια έγκαιρη κοινή αντιμετώπιση των δανειστών το 2008-2009 σίγουρα θα είχαμε αποφύγει την σκληρή εποπτεία από τους υπαλλήλους του ΔΝΤ.
Τους τελευταίους, ο Σύριζα τους βάφτισε ως «θεσμούς» και τα τα μέτρα περνούσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο και όχι στα υπουργεία. Με την πολιτική του, όμως, ο Τσίπρας απέκτησε πρόσβαση στην Ευρώπη και σίγουρα σε προσωπικό επίπεδο, δεν θέλει να την χάσει.
Εάν ακούσει τους θερμοκέφαλους του κόμματος του ακολουθώντας μια σκληρή αντιπολίτευση και διεκδικήσει πάλι την εξουσία θα επιστρέψει πάλι ο διχασμός. Το πλεόνασμα θα μείνει στο 3,5% και οι δανειστές θα απομυζούν αποικιακά την χώρα. H συζήτηση λοιπόν πρέπει να αλλάξει στην χώρα. Να προχωρήσουν, όσα μένουν πίσω, για να διεκδικήσουμε την αποτίναξη του ζυγού.
Μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή, τα δυο πρώτα κόμματα και όσοι άλλοι συμφωνούν πρέπει να δηλώσουν ότι, θέλουν την αλλαγή της συμφωνίας με τους δανειστές. Μόνο η συμφωνία της ηγεσίας των κομμάτων και οι γρήγορες αλλαγές στην οικονομία θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για όλους στην Ευρώπη.
Πηγή: newmoney.gr
Σχετικά Νέα
Τουρισμός: Πάνω οι αφίξεις αλλά στάσιμα τα έσοδα
Με την τουριστική σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει και την εικόνα των κρατήσεων να.
-
Τι αλλάζει σε σχολάζουσες κληρονομιές, και δωρεές
Η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και η απλοποίηση των διαδικασιών για την αποτελεσματική αξιοποίηση.
Φορολογικές δηλώσεις: Την Παρασκευή 25/4 η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων – Έχει ήδη υποβληθεί το 1/4 του συνόλου
Χρονικό περιθώριο, έως το τέλος του μήνα έχουν περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι, που κατά.
Youth Pass: Πάνω από 66.000 νέοι έχουν κάνει αίτηση για την ψηφιακή χρεωστική κάρτα των 150 ευρώ
Μεγάλη είναι η απήχηση του Youth Pass στους νέους δικαιούχους, καθώς μέχρι στιγμής 66.765.