Δέσμευση Πάουελ στην πλήρη απασχόληση και τα χαμηλά επιτόκια

Η απώλειεα εκατομμυρίων θέσεων εργασίας έχει πλήξει δυσανάλογα τα λιγότερο ευνοημένα νοικοκυριά, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Δέσμευση Πάουελ στην πλήρη απασχόληση και τα χαμηλά επιτόκια
Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, υπογράμμισε την Τετάρτη τη δέσμευση της Fed στη μείωση της ανεργίας, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δεν ανησυχεί για πιθανή άνοδο του πληθωρισμού ή αστάθεια στην χρηματοοικονομικά αγορά.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, ο κ. Πάουελ τόνισε ότι η αγορά εργασίας παραμένει αδύναμη και έστειλε σήμα ότι η Fed δεν εξετάζει αύξηση στα σχεδόν μηδενικά επιτόκια.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η απώλειεα εκατομμυρίων θέσεων εργασίας έχει πλήξει δυσανάλογα τα λιγότερο ευνοημένα νοικοκυριά. «Παρά την εντυπωσιακή ταχύτητα της ανάκαμψης στην αρχή, παραμένουμε αρκετά μακριά από μια ισχυρή αγορά εργασίας» ανέφερε ο κ. Πάουελ.

Επισήμανε ότι περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι που είναι άνεργοι έχουν σταματήσει να αναζητούν εργασία, το οποίο σημαίνει ότι δεν καταγράφονται ως άνεργοι. Σημείωσε επίσης πως ενώ οι απώλειες θέσεων εργασίας μεταξύ του πλουσιότερου 25% των Αμερικανών φτάνουν στο 4% για το φτωχότερο 25% ανέρχονται στο 17%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα