

Τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης πως τα μνημόνια μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης της Τρίπολης αποσταθεροποιούν την περιοχή και δεν διευκολύνουν κατά κανένα τρόπο την εύρεση κοινού τόπου για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, εξήγησε στον Πρόεδρο της Μάλτας, Ζορζ Βέλα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο της Μάλτας στη Βαλέτα, συζήτησαν «τη συνολική κατάσταση στην περιοχή μας, ιδίως για την κατάσταση στη Λιβύη και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τα άκυρα και ανυπόστατα μνημόνια που υπεγράφησαν από τον κ. Σάρατζ και την κυβέρνηση της Τουρκίας», όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση.
«Πρέπει να πω ότι ωφελήθηκα πολύ από τη σοφία του Προέδρου της Μάλτας, ο οποίος γνωρίζει εξαιρετικά καλά την περιοχή και τη Λιβύη» επισήμανε περαιτέρω ο κ. Δένδιας και ευχαρίστησε τον Ζορζ Βέλα για την υποδοχή και την ενημέρωση που του παρείχε σχετικά με τη Λιβύη.
Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Μάλτας, ο κ. Δένδιας τις χαρακτήρισε εξαιρετικές και σημείωσε πως υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης.
Σχετικά Νέα
Συλλυπητήρια Κ. Μητσοτάκη για το θάνατο του πάπα Φραγκίσκου
“Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι.
ΣΥΡΙΖΑ: Η επέτειος της 21ης Απριλίου αποτελεί υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης
«Η θλιβερή επέτειος της 21η Απριλίου αποτελεί πάντα υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης και υπεράσπισης.
ΚΚΕ: Οι πρωταγωνιστές της δικτατορίας των συνταγματαρχών ήταν πρόσωπα που υπηρέτησαν τους μηχανισμούς του αστικού κράτους
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη “μαύρη” επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας.
Ν. Ανδρουλάκης για την 21η Απριλίου: Η συλλογική μνήμη άγρυπνος φρουρός των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
«Το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 γύρισε την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω,.