

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τόσο για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο όσο και για τις συμφωνίες της Ελλάδας για την χάραξη ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.
«Οι συμφωνίες αυτές αναδεικνύουν τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή. Μαζί με την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ δεν ξέρω αν άλλη χώρα έχει κάνει τρεις συμφωνίες σε έναν χρόνο».
Όσον αφορά την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε για την προκλητικότητά της ότι «προσεγγίζει σημεία παραλογισμού».
«Η Ελλάδα εκπμέμπει σοβαρότητα και ανάγκη τήρησης της διεθνής νομιμότητας. Κρίμα που έχουμε γείτονα που δεν αντιμετωπίζει το θέμα με την ίδια άποψη» κατέληξε ο Νίκος Δένδιας.
Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για ένα «κύμα κλιμακούμενων προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας».
«Παραγνωρίζοντας τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου δυναμιτίζει την κατάσταση στην ανατολική Μεσογειο με εμπρηστικέ δηλώσεις και προκλητικές κινήσεις. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική κυραρχία» πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με προκλήσεις. Η πλευρά που έχει οδηγήσει στην κλιμάκωση πρέπει να προχωρήσει και στην αποκλιμάκωση. Η κυβέρνηση με τη στάση της έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης των ελληνικών θέσεων και αποδοκιμασίας των τουρκικών θέσεων. Η Ελλάδα σε συνεργαίασ με τους συμμάχους της θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα» κατέληξε η κυρία Σακελλαροπούλου.
Σχετικά Νέα
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ελεγχθεί άμεσα η «περιστρεφόμενη πόρτα» διαφθοράς ΝΔ – εταιρειών και «Ομάδας Αλήθειας»
«Οι αποκαλύψεις του Τύπου, σχετικά με την “περιστρεφόμενη πόρτα” που έχει στήσει η κυβέρνηση.
Σ. Φάμελλος: Όσα επικοινωνιακά τρικ και αν επιστρατεύσει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα σταματήσει την κατάρρευση του
Ανάρτηση για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός ζητά από τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα ΑμεΑ να «βολευτούν» με 250 ευρώ τον χρόνο
Σε συνθήκες που η ακρίβεια σπάει κόκαλα, η κυβέρνηση, αντί για πραγματική μείωση φόρων.
ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα»
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.