

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εκτιμά πως είναι απολύτως επιτεύξιμος ο στόχος εκλογής της Ελλάδας ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη (25/1) στην εφημερίδα «Απογευματινή».
Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «η Ελλάδα, αξιοποιώντας την πολυεπίπεδη προσέγγισή της στην εξωτερική πολιτική, έχει εξασφαλίσει ήδη την έγγραφη δέσμευση 113 κρατών για την υπερψήφιση της υποψηφιότητας εκλογής της ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη διετία 2025-26».
Συμπλήρωσε δε, πως «δεδομένου ότι τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, κατά παράδοση, δεν διατυπώνουν τη δέσμευσή τους για τη στήριξη υποψηφιοτήτων, εκτιμούμε ότι ο στόχος της εκλογής μας είναι απολύτως επιτεύξιμος».
«Η επιτυχής έκβαση της συγκεκριμένης υποψηφιότητας μας δίνει το δικαίωμα να τρέφουμε αισιοδοξία και για τις υποψηφιότητες της Ελλάδας στα άλλα δύο βασικά όργανα των Ηνωμένων Εθνών, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2028-30) και την προεδρία της Γενικής Συνέλευσης (2035-36), αμφότερες για πρώτη φορά στην ιστορία της», καταλήγει.
Σχετικά Νέα
Γ. Αμανατίδης: Την τοξικότητα δεν την παράγει αυτός που αποκαλύπτει
«Την τοξικότητα δεν την παράγει αυτός που αποκαλύπτει, αλλά αυτός που έχει διαπράξει τις.
Ν. Μηταράκης για υπόθεση Έβρου: Καμία σχέση με την εικόνα μετανάστη η Μπαϊντά – Έπαιρνε εντολές από ΜΜΕ
Για τα fake news και την υπόθεση με τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας.
Θ. Σκυλακάκης: Δεν θα κάνουμε προεκλογική διαχείριση της οικονομίας
Στην πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνική οικονομίας από τον οίκο Fitch η οποία μας φέρνει.
Ποιοι τέως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσουν επιστροφή
Με τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να αυξάνονται – τουλάχιστον σε σύγκριση με το.