

Απολογιστικό βίντεο με κεντρικό σύνθημα “Δυναμώνουμε την Ελλάδα”, ανάρτησε ο Νίκος Δένδιας στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργός Εξωτερικών.
Σε αυτό καταγράφεται “ο διπλωματικός μαραθώνιος” ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει ως στόχο “την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδος”. Πρόκειται, όπως αναφέρεται στο βίντεο, για περισσότερες από 250 διεθνείς συναντήσεις, για ανάπτυξη των υφιστάμενων διμερών και πολυμερών σχημάτων συνεργασίας και την οικοδόμηση νέων, για διεθνείς συμφωνίες που υπεγράφησαν και “θωρακίζουν” τη χώρα, για στρατηγικές συνεργασίας σε Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, για αναβάθμιση της παρουσίας στα Βαλκάνια, για επανένταξη της Ελλάδος στον στενό πυρήνα της Ευρώπης κ.ά.
“Ως υπουργός Εξωτερικών οφείλω να έχω ένα και μοναδικό κριτήριο: την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων κατά το βέλτιστο τρόπο”, υπογραμμίζει ο Ν. Δένδιας, προτάσσοντας το γεγονός ότι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντιστέκεται σθεναρά στην τουρκική προκλητικότητα.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Τέμπη: Εν αναμονή αποφάσεων για Προανακριτική Επιτροπή – Στη Βουλή η δικογραφία για Καραμανλή και Σπίρτζη, από Τετάρτη στη διάθεση των βουλευτών
Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο δικογραφία του εφέτη ανακριτή Λάρισας Σωτήρη Μπακαΐμη.
Β. Σπανάκης: «Ο νέος Κώδικας της Αυτοδιοίκησης είναι ο νέος, σύγχρονος δρόμος των Δήμων και των Περιφερειών»
Στην στρατηγική σημασία και τα ευεργετήματα του νέου Ενιαίου Κώδικα Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε ο Υφυπουργός.
Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για το μπλακάουτ στην Ιβηρική χερσόνησο
Σύσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα με αφορμή το μπλοκ άουτ στην Ιβηρική χερσόνησο – τα αίτια.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη την τεκμηριωμένη πρότασή μας για τον σιδηρόδρομο
«Μόλις πριν από δύο μήνες, στις 2 Μαρτίου, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε.