

Αυξάνονται οι έλεγχοι που πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενόψει Δεκαπενταύγουστου, με την έμφαση να δίνεται στις τουριστικές περιοχές.
Οι καταγγελίες για τις τιμές σε ξαπλώστρες και σε είδη διατίμησης στα κυλικεία των πλοίων έχουν διευρύνει τη λίστα που έχουν θέσει στόχαστρό τους οι ελεγκτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ εντείνονται οι έλεγχοι σε όλο το εύρος της αγοράς, ωστόσο οι καταγγελίες που φτάνουν αυτές τις ημέρες στο τηλεφωνικό κέντρο 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή αφορούν, κυρίως, σε ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες καθώς και στις τιμές και την επάρκεια των ειδών διατίμησης στα κυλικεία των πλοίων ιδιαίτερα στις ακτοπλοϊκές γραμμές των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.
Ειδικότερα, στελέχη της ΔΙΜΕΑ ελέγχουν τους τιμοκαταλόγους στα κυλικεία των πλοίων για τα είδη, που υπόκεινται σε διατίμηση, αλλά και για το περιθώριο κέρδους, ενώ εξετάζεται εάν υπάρχει επάρκεια προϊόντων χαμηλότερου κόστους, όπως είναι π.χ. το μικρό μπουκάλι νερό.
Καύσιμα
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έλεγχοι και στην αγορά καυσίμων, σε όλο το εύρος της από τα διυλιστήρια έως τα πρατήρια.
Σημειώνεται ότι διεξάγονται και απομακρυσμένοι έλεγχοι. Διαπιστώνεται, για παράδειγμα, μέσω του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, ότι σε κάποιους τουριστικούς προορισμούς καταγράφονται υψηλές τιμές, αποστέλλεται έγγραφο στο πρατήριο που ελέγχεται, προκειμένου να καταθέσει στην υπηρεσία τα στοιχεία αγορών και πωλήσεων τόσο αποθεμάτων όσο και πωλήσεων. Βάσει των στοιχείων, προκύπτει πόσο αγοράζει, πόσο πουλάει και πόσο κερδίζει ο πρατηριούχος για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποια παράβαση.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Κατηγορούνται πως βίαζαν τις ανήλικες κόρες τους – Προφυλακίστηκε το ανδρόγυνο
Στη φυλακή οδηγείται αντρόγυνο που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο ανήλικες θυγατέρες του..
Τέμπη: «Ηθικός εκτροχιασμός» μετά το πόρισμα Καρώνη – Διχασμένοι οι επιστήμονες, «θύελλα» πολιτικών αντιδράσεων
Σύννεφο σκόνης για την πυρόσφαιρα και τα έλαια σιλικόνης σήκωσε το πόρισμα του καθηγητή.
Αργολίδα: Εντύπωση προκαλεί αράχνη-πασχαλίτσα που εμφανίστηκε στους Μύλους – Πόσο επικίνδυνη είναι
Μία σπάνια άραχνη-πασχαλίτσα εμφανίστηκε στους Μύλους στην Αργολίδα την Τρίτη, 13 Μαΐου, προκαλώντας εντύπωση στους.
Καιρός: Πλησιάζει υποτροπικός αεροχείμαρρος – Πότε θα χτυπήσει την Ελλάδα
Φθινόπωρο θα θυμίζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά,.