ΔΕΔΔΗΕ: Από 15 Ιανουαρίου ζητούσε συνδρομή των Δήμων για το κλάδεμα των δέντρων

Εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα ο ΔΕΔΔΗΕ είχε ζητήσει συνδρομή από τα δασαρχεία και τους Δήμους προκειμένου να ζητήσει το κλάδεμα των δέντρων που βρίσκονται κοντά στα ηλεκτροφόρα καλώδια. Σύμφωνα με έγγραφο που είχε σταλεί σε όλους τους Δήμους των βορείων προαστίων, η εταιρεία ζητούσε άδεια από τις δημοτικές αρχές και τα δασαρχεία ώστε να γίνει έλεγχος σε δέντρα που βρίσκονται πολύ κοντά στο αστικό της δίκτυο.

Στο ίδιο έγγραφο ο ΔΕΔΔΗΕ ζητούσε από τους Δήμους την παραχώρηση προσωπικού και της σχετικής βοήθειας για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες κλαδέματος των δέντρων.

Το έγγραφο έρχεται να προστεθεί στη συζήτηση για τις ευθύνες των εμπλεκομένων τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά στα μπλακ-άουτ και τις πολύωρες διακοπές που άφησαν χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά και ενώ εδώ και μερικά 24ωρα έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος ευθυνών για το ποιος έχει την αρμοδιότητα για την κοπή κλαδιών κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια όπως και γιατί αυτό δε συνέβη το φθινόπωρο πριν την έλευση του χειμώνα.

Σε αυτό το κλίμα, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατηγόρησε το ΔΕΔΔΗΕ ότι αμέλησε να κλαδέψει τα δέντρα κοντά στα ηλεκτροφόρα καλώδια, ο ΔΕΔΔΗΕ επιρρίπτει την ευθύνη στους Δήμους που οφείλουν να εκπονούν πρόγραμμα κοπής κλαδιών και να τον ειδοποιούν, οι Δήμοι πετούν το μπαλάκι πίσω στον διαχειριστή, ενώ ο πρόεδρος τεχνικών της ΔΕΗ μιλά για κρατικές δομές που έχουν απαξιωθεί, για απουσία προσλήψεων, ελλείψεις στο προσωπικό.

Δείτε το έγγραφο που έστειλε στους Δήμους ο ΔΕΔΔΗΕ στις 15/1

dynamic-hellas-gif

Σχετικά Νέα