Δανία: Πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία αξίας 780 εκατ. ευρώ

Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη το μεγαλύτερο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας το οποίο έχει διαθέσει μέχρι σήμερα στην Ουκρανία, η αξία του οποίου θα φθάσει τα 780 εκατ. ευρώ και θα εκταθεί σε μια τριετία, ως το 2025.

Το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής βοήθειας αυτής θα φθάσει στην Ουκρανία το τρέχον έτος, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας της Δανίας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. Μεταξύ άλλων, θα χρηματοδοτηθούν παραδόσεις τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης/μεταφοράς προσωπικού και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Η Κοπεγχάγη έχει ήδη προμηθεύσει τον ουκρανικό στρατό με παλαιότερα γερμανικής κατασκευής βαριά άρματα μάχης Leopard 1, ενώ έχει επίσης υποσχεθεί στο Κίεβο δεκάδες αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16.

«Πολλές από τις δωρεές που κάναμε μέχρι τώρα [ήταν είδη που] προήλθαν από τις αποθήκες μας. Σύντομα θα έχουν αδειάσει», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, ο Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

 

 

Πηγή     ΑΠΕ – ΜΠΕ