

Αρνητικό ρεκόρ συνιστά ο αριθμός των επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης τον προηγούμενο μήνα στη Δανία, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε σήμερα η SMVdanmark. Συνολικά, τον Νοέμβριο κατατέθηκαν 331 αιτήσεις πτώχευσης επιχειρήσεων, ο μεγαλύτερος αριθμός σε διάστημα ενός μήνα από το 2009.
H SVVdanmark, που εκπροσωπεί 18.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Δανία, εξηγεί ότι από το καλοκαίρι «οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί σκληρά από τον υψηλό πληθωρισμό, τους διογκωμένους λογαριασμούς ενέργειας και τους φόβους για την πορεία της οικονομίας που έχουν μειώσει δραματικά την επιθυμία των καταναλωτών για αγορές».
Πολλές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να επιβιώσουν λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους και του αντίκτυπου της πανδημίας Covid-19, υπογραμμίζει η έκθεση.
«Ποτέ στα χρονικά των στατιστικών δεν έχουμε καταγράψει τόσες πολλές πτωχεύσεις επιχειρήσεων που απασχολούν υπαλλήλους», επισημαίνει ο Λάσε Λούντκβιστ, σύμβουλος της SMVdanmark.
Το ισχυρότερο πλήγμα έχει δεχθεί ο κατασκευαστικός τομέας και το λιανεμπόριο. Περισσότερες από τις μισές αιτήσεις πτώχευσης αφορούσαν κατασκευαστικές εταιρείες.
Ο Λούντκβιστ προβλέπει ότι «δυστυχώς, τους επόμενους μήνες θα δούμε ακόμη περισσότερες πτωχεύσεις επιχειρήσεων».
Σχετικά Νέα
Μπέρμποκ: «Ο Πάπας Φραγκίσκος αγωνίστηκε για τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα
Ο Πάπας Φραγκίσκος απεβίωσε σήμερα Δευτέρα του Πάσχα (21.04.2025) σε ηλικία 88 ετών και.
Πάπας Φραγκίσκος: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατό του – Οι οκτώ επικρατέστεροι υποψήφιοι
Ραγδαίες εξελίξεις στο σύνολο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχει δρομολογήσει ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου,.
Πάπας Φραγκίσκος: Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει απόψε σκοτεινός
Σκοτεινός θα παραμείνει το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (21.04.25) ο Πύργος του Άιφελ.
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος Κλάους Σβαμπ
Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου.