Δανία: Ανοίγει εστιατόρια, μπαρ και γήπεδα από 21 Απριλίου με «διαβατήριο κορωνοϊού»

Η Δανία προχώρησε την Παρασκευή στο σχέδιο επαναλειτουργίας της αγοράς, ανακοινώνοντας σήμερα ότι θα επιτρέψει την εσωτερική εξυπηρέτηση σε εστιατόρια και μπαρ από τις 21 Απριλίου, καθώς και οι οπαδοί να μπορούν να παρακολουθούν αγώνες στα στάδια, εβδομάδες νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Οι οπαδοί και οι θαμώνες θα πρέπει να δείχνουν το υγειονομικό διαβατήριο πουν πιστοποιεί είτε έχει εμβολιαστεί ο κάτοχός του κατά της covid-19, είτε ανέρρωσε πρόσφατα από τη νόσο, είτε έχει ένα αρνητικό τεστ τις τελευταίες 72 ώρες. Το ίδιο

Επίσης, το όριο των υπαίθριων δημόσιων συγκεντρώσεων θα αυξηθεί επίσης σε 50 από 10. που ισχύει σήμερα.

Η Δανία έχει αποφύγει ένα τρίτο κύμα της επιδημίας COVID-19 μετά την επιβολή ευρέων μέτρων lockdown τον Δεκέμβριο, γεγονός που επιβράδυνε σημαντικά την επιδημία σε περίπου 500-700 καθημερινά κρούσματα από αρκετές χιλιάδες τον Δεκέμβριο.

«Η Δανία βρίσκεται σε μια κατάσταση στην οποία μπορούμε να ανοίξουμε περισσότερο. Αυτό είναι υπεύθυνο και πολύ θετικό, αλλά απαιτεί να διατηρήσουμε τις καλές μας συνήθειες, να συνεχίσουμε να υποβαλλόμαστε σε διαγνωστικά τεστ και να χρησιμοποιούμε το ‘διαβατήριο κορονοϊού’ για να συμμετάσχουμε σε κάποιες δραστηριότητες», εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικ Χέκερουπ σε ανακοίνωσή του.

 

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα