Δ. Βίτσας: Το δεύτερο θύμα της πολιτικής Κασσελάκη θα είναι η Αχτσιόγλου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε από την αριστερή πολιτική, τόσο απλά» απάντησε ο Δημήτρης Βίτσας ερωτηθείς γιατί αποχώρησε από το κόμμα, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Είναι προς διερεύνηση το τι είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε. «Η πολιτική όμως που εξαγγέλλει ο κ. Κασσελάκης είναι, θα έλεγε κανένας περισσότερο κεντροδεξιά ή τελοσπάντων κεντρώα παρά αριστερή. Και επειδή εμείς πιστεύουμε ότι ακόμα και ο χώρος του κέντρου θα πεισθεί με αριστερές λύσεις και επειδή δεν βρίσκαμε κανένα χώρο εντός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μόνο απειλές, δηλαδή όποιος διαφωνεί μαζί μου δεν θα μπει στα ψηφοδέλτια, όποιος διαφωνεί μαζί μου πηγαίνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας και πάει λέγοντας, γι’ αυτό το λόγο και αποχωρήσαμε».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν και άλλα στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας εξέφρασε την εκτίμηση πως η ομάδα της κ. Αχτσιόγλου θα επιλέξει επίσης την έξοδο από το κόμμα.

«Ξέρω όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που είναι σε αυτό που αποκαλείται ομάδα Αχτσιόγλου, πολύ καλά. Η γνώμη μου είναι ότι θα είναι το δεύτερο θύμα της εσωκομματικής πολιτικής Κασσελάκη, δηλαδή η προσπάθεια να τους σπρώξει προς την έξοδο. Από εκεί και πέρα, αυτό σημαίνει μια νέα επώδυνη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και μια νέα στροφή προς τα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φαίνεται από πάρα πολλά γεγονότα. Ακόμα και η, θα λέγαμε, μετρημένη προσπάθεια του Γιάννη Δραγασάκη είδατε ότι δεν έχει καν απαντηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να συγκροτηθεί μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα εφόσον ανεξαρτητοποιηθούν και άλλοι βουλευτές, ο κ. Βίτσας δήλωσε «για μένα καλό θα ήταν». «Επειδή θεωρούμε ότι και αυτή η ομάδα αποτελείται από ριζοσπάστες αριστερούς, βεβαίως θα επιδιώξουμε τη συνάντηση» προσέθεσε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε «εγώ δεν είπα ότι θα συνεργαστούμε, είπα ότι θεωρώ ότι το ΜέΡΑ25, πέρα από τα πρόσωπα, ανήκει στις δυνάμεις της Αριστεράς και ως δύναμη της Αριστεράς θα θέλαμε να μπορούσαμε, μετά από συζητήσεις και ενιαία λογική προγράμματος να συναντηθούμε και να συνεργαστούμε. Τώρα για ποιο λόγο προσέτρεξε ο φίλος και σύντροφος Γρηγοριάδης να πει τελοσπάντων αυτά που είπε, δεν προσπαθεί κανένας ούτε να πάρει το ΜέΡΑ25, ούτε να το ξεγελάσει το ΜέΡΑ25, ούτε μπορεί να ξεγελαστεί από κανέναν».

«Στο βαθμό που το κεντρικό πρόβλημα είναι να φύγει η δεξιά κυβέρνηση, βεβαίως» μπορεί να υπάρξει συνεργασία και με το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ο κ. Βίτσας. «Στο βαθμό που υπάρχουν κοινά σημεία στα οποία μπορούμε να επιδιώξουμε, δηλαδή να επιβάλλουμε μια ατζέντα η οποία θα είναι νικηφόρα, βεβαίως» ανέφερε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα