Δ. Βίτσας: Θα ήταν αδιανόητο να μη διερευνηθεί το σκάνδαλο Novartis

«Θα ήταν αδιανόητο να μη διερευνηθεί το σκάνδαλο Νοβάρτις», δηλώνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», προσθέτοντας ότι ό ίδιος είναι σταθερά υπέρ της διερεύνησης κάθε σκανδάλου αλλά και κατά της σκανδαλολογίας.

Ο υπουργός απαντώντας σε ενδεχόμενη ενίσχυση της αντιπολιτευτικής τάσης, εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, υπογραμμίζει ότι «σκάνδαλο υπάρχει και έχει δημιουργήσει σάλο σε μια σειρά από χώρες», τονίζοντας ότι πρέπει να διερευνηθεί καθώς «έχουν σταλεί πληροφορίες από το Εξωτερικό. Ειδικά στην Ελλάδα όπου η φαρμακευτική δαπάνη είχε φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το σκηνικό των εκλογών και το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, δηλώνει ότι θεωρεί μείζον ζήτημα την «αποκατάσταση της πολιτικής ηθικής» και σημειώνει ότι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς «είναι ζωντανό και είναι οι αγώνες της».

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και την αποσυμφόρηση της Σάμου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε την ύπαρξη συγκεκριμένου πλάνου το οποίο αποδίδει ήδη και ότι όλα θα τακτοποιηθούν έως τις δημοτικές εκλογές, με την οριστική λύση του προβλήματος να επέρχεται με την μετεγκατάσταση 1.200 ατόμων σε νέο κατάλληλο ΚΥΤ.

Αναφορικά με την προώθηση μιας δίκαιης ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής ο κ Βίτσας επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει σχετικές προτάσεις και τηρεί εποικοδομητική στάση σε σχέση με το διενεργούμενο διάλογο στον οποίο όμως «δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε ότι το ζήτημα αφορά μόνο τις χώρες πρώτης υποδοχής».

Σχολιάζοντας τη νέα δυναμική που θα προσδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ το νέο σχήμα με την προοδευτική συμμαχία ο κ. Βίτσας παρατηρεί ότι οι συμμαχίες και οι συμπορεύσεις προκύπτουν από κάτω προς τα πάνω και πλέον ήρθε η ώρα για ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο που θα ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας.

Σχολιάζοντας το δημοσκοπικό άνοιγμα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι ο πολίτης θα κρίνει αν θα επιλέξει την επιστροφή στην καταστροφική πολιτική και τη φαυλότητα του παρελθόντος ή θα αποφασίσει να προχωρήσει στον δρόμο της προόδου.

Τέλος σχολιάζοντας το διακύβευμα των Ευρωεκλογών και την άνοδο της Ακροδεξιάς, ο υπουργός χαρακτηρίζει ζητούμενο, την επιστροφή της Ευρώπης στις αρχές της σύγκλησης και της αλληλεγγύης αλλά αυξάνει τις ευθύνες μας για ουσιαστική και αποτελεσματική απάντηση στην άνοδο της Ακροδεξιάς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα