Δ. Βίτσας: Νέος φορέας στις ευρωεκλογές – «Άνοιγμα» σε Βαρουφάκη και ΜέΡΑ25

Νέος κομματικός φορέας θα ιδρυθεί και μάλιστα θα κατεβεί στις ευρωεκλογές, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του Δημήτρη Βίτσα στο Action24 ο οποίος αναφέρθηκε και σε άλλες δυνάμεις που έχουν προηγουμένως αποχωρήσει από το κόμμα αλλά θα ήθελαν να συνδράμουν στην ριζοσπαστική αριστερά.

Στον νέο αυτόν φορέα δεν θα μετέχουν μόνο στελέχη τα οποία αποχώρησαν το Σαββατοκύριακο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στελέχη από άλλες τάσεις που έφυγαν νωρίτερα, όπως και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν πριν τις εκλογές του το 2015. Δημιουργείται, έτσι, «άνοιγμα» στο κόμμα ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Βίτσας απέκλεισε το ενδεχόμενο να μετέχει ο κ. Λαφαζάνης. «Λαφαζάνης δεν νομίζω αλλά σας λέω ότι υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες που έφυγαν λίγο πριν τις εκλογές του 2015. Ένα πρόχειρο όνομα που δεν θα με παρεξηγήσει είναι ο Τάσος Κορωνάκης που ήταν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν έχουν γίνει συζητήσεις αλλά θα επιχειρηθούν ώστε να δημιουργηθεί ένας τέτοιος χώρος ριζοσπαστικής αριστεράς», είπε ο κ. Βίτσας και συμ[πλήρωσε: «το ΜέΡΑ 25 νομίζουμε ότι χωράει», ενώ η συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι δύσκολη καθώς έχει πάει πολύ προς τα δεξιά.

Ερωτηθείς αν θα ήθελε να είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας επικεφαλής του νέου φορέα, είπε πως δεν θα το ήθελε. «Μπορούμε να έχουμε μία συλλογική ηγεσία».

Τι θα είναι ο νέος φορέας, θα είναι νέο κόμμα; «Δεν το έχουμε συζητήσει ολοκληρωμένα αν θα υπάρξει νέο κόμμα» διευκρίνισε ο κ. Βίτσας και συμπλήρωσε ότι ο νέος φορέας «μπορεί να μην είναι κόμμα, να είναι ένας χώρος, ένας τόπος συνάντησης που θα διαμορφώσει ένα ψηφοδέλτιο. Πρέπει να προχωρήσουμε από τη μια προσεκτικά και από την άλλη με θάρρος».

Στ. Κασσελάκης: Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πάμε μπροστά την κοινωνία
Την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου με την αποχώρηση της «Ομπρέλας», σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης με παρέμβασή του στο Κόκκινο.

«Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για την παράταξή μας που ενωμένη και με φρέσκες ιδέες και φρέσκο λόγο και με βαθιά ανθρωπιστικό και οικολογικό πρόσημο θα πάμε μπροστά και θα ανοίξουμε το κόμμα στην κοινωνία», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι τα όργανα του κόμματος δουλεύουν και ότι «θα πάμε συντεταγμένα σε ένα μεγάλο συνέδριο».

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι οι διαφορές μέσα στο κόμμα σε επίπεδο πολιτικής είναι μικρές, σημειώνοντας ότι «δεν είμαι υπέρ της υπερφορολόγησης και δεν πιστεύω ότι η δική μας Αριστερά πρέπει να ντρέπεται με την έπαρση της σημαίας», υπογραμμίζοντας ότι «προχωράμε σε μια σύγχρονη πατριωτική Αριστερά».

Υπό διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ: Στ. Κούλογλου και Π. Πέρκα δεν παραδίδουν τις έδρες τους
Μαίνεται η αντιπαράθεση του Στ. Κασσελάκη με τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές, ευρωβουλευτές αλλά και τα στελέχη της «Ομπρέλας». Δεν παραδίδουν τις έδρες τους η Πέτη Πέρκα και ο πλέον ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, οι οποίοι δήλωσαν ρητά ότι αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ώρες μετά την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Φλώρινας Πέτη Πέρκα επανέλαβε ότι δεν θα παραδώσει την έδρα της.

«Προφανώς θα γίνει ανεξαρτητοποίησή μου, θα μιλήσω με τον πρόεδρο της Βουλής και πιθανόν θα πάω αύριο να τον συναντήσω και να επιδώσω την επιθυμία αποχώρησης», είπε, μιλώντας στο MEGA, η Πέτη Πέρκα, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

«Την έδρα μου δεν θα την παραδώσω. Θεωρώ ότι αυτός που μετακινήθηκε από τη γραμμή της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με την οποία έχω πάρει νωπή εντολή από την περιοχή μου να την υπηρετήσω, είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δικαιούμαι να μην ακολουθήσω αυτό που ο λαός της Φλώρινας μου έδωσε να κάνω».

Από την άλλη, και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής επανέλαβε το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ, ότι δεν παραδίδει την έδρα του.

«Ψηφίστηκα από 200.000 ανθρώπους. Νομίζω ότι τήρησα απολύτως τη δέσμευση που είχα πάρει. Έμεινα σταθερός στις θέσεις. Επομένως, το θέμα έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό. Νομίζω ότι ο κ. Κασσελάκης το επανέφερε τώρα διότι είναι λίγο θυμωμένος με μία ανάλυση που έκανα στο tvxs γράφοντας, μετά την προχθεσινή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την εμφάνισή του, ότι είναι καλός στην αριθμητική γιατί πρόσθεσε αντιπάλους και προβλήματα, αφαίρεσε οπαδούς, πολλαπλασίασε τους εχθρούς και διαίρεσε ακόμα και το δικό του στρατόπεδο και ανέλυα στοιχεία της προσωπικότητας και του τρόπου που λειτουργεί, τα οποία βάθυναν την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

«Δεν έχω κάτι με τον κ. Κασσελάκη. Μακάρι να τα καταφέρει. Προσωρινά όλα τα δείγματα αρνητικά. Εδώ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσε πολύ μεγάλη κρίση, θα αντιμετωπίσει τον κύριο Μητσοτάκη; Χρειάζεται μια πραγματική απάντηση γιατί η ΝΔ έχει αφεθεί χωρίς αντίπαλο. Κάνει ότι θέλει και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία. Πρέπει κάποιος να τα αντιμετωπίσει και νομίζω ότι ο κ. Κασσελάκης αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση «ποιος είναι ο στόχος του κ. Κασσελάκη», ο Στ. Κούλογλου απάντησε: «Δεν έχω καταλάβει ακριβώς. Καταρχήν είναι προφανές ότι θέλει να πάρει το κόμμα και από την αριστερά να το πάει κάπου στο κέντρο προς την κεντροδεξιά. Αυτές είναι οι θέσεις, οι οποίες εξέφρασε και στην συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. Όλα αυτά που είδα δεν είχανε καμία σχέση όχι με το ΣΥΡΙΖΑ, με την αριστερά ή τους σοσιαλιστές, ούτε το κέντρο στην Ευρώπη δεν λέει αυτά τα πράγματα. Θέλει να κάνει ένα προσωποπαγές κόμμα που να είναι αυτός και η μάζα, χωρίς ενδιάμεσα όργανα, χωρίς καταστατικά και χωρίς σεβασμό στις διαδικασίες. Αυτό έκανε τώρα θέτοντας, από την Αμερική, εκτός κόμματος κάποια στελέχη, που δεν είχε δικαίωμα να το κάνει και προκηρύσσοντας δημοψήφισμα το οποίος είναι αντικαταστατικό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα