

«Όλα τα προβλήματα που εμφανίζονται είναι προβλέψιμα αλλά για τη ΝΔ το μόνο προβλέψιμο είναι να ενισχύσει μέσω αυτών την πολιτική της επιρροή», επεσήμανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Δ. Βίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Ο Δ. Βίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, σχολίασε τα παρακάτω:
«..Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με το ξεκίνημα της πανδημίας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις αλλά δυστυχώς αυτές έγιναν σε ΄΄ώτα μη ακουόντων΄΄.
Προτείναμε την ενίσχυση του ΕΣΥ με γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, την αύξηση των διαθέσιμων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με τη μείωση του συνωστισμού σε αυτά , τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία κλπ.
Και βέβαια αυτές δεν ήταν προτάσεις μόνο δικές μας, αλλά ήταν του συνόλου των αντίστοιχων συνδικαλιστικών ενώσεων των εργαζομένων, όπως της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, της ΠΟΕΔΗΝ κλπ.
Συγχρόνως βγήκαμε και κάναμε ξεκάθαρο ότι το εμβόλιο είναι το βασικό όπλο απέναντι στην πανδημία και καλέσαμε τον κόσμο να ανταποκριθεί μαζικά στον εμβολιασμό.
Τι μέτρα όμως παίρνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αρνητών;
Σε ποιες στοχευμένες ενέργειες έχει προβεί για να δώσει απαντήσεις απέναντι στα ερωτήματα και τις ανησυχίες του κόσμου, όπως αυτές αποτυπώνονται σε μια σειρά δημοσκοπικών ερευνών;
Καμιά ποιοτική έρευνα δεν έχει γίνει για αυτά τα 2,5-3 εκατομμύρια συμπολιτών μας που εξακολουθούν να μην εμβολιάζονται.
Θα πρέπει λοιπόν με πειθώ, να τους κάνουμε καθαρό ότι η ανθρωπότητα έχει κερδίσει δεκαετίες ζωής από τα εμβόλια.
Αντί όλων αυτών, ξαφνικά ο κος Μητσοτάκης ΄΄σφύριξε΄΄ μονομερώς τη λήξη της πανδημίας, δείχνοντας μια ανεξήγητη χαλαρότητα απέναντι στη δικαιολογημένη λαϊκή πίεση.
Παράλληλα επικοινωνιακά κάνει κεντρικό ζήτημα, σπέρνοντας σύγχυση στους πολίτες με το αν το Astra Zeneca είναι καλύτερο από το Pfizer ή όχι και άλλα πολλά.
Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και δημιουργούν αμφιβολίες στον κόσμο.
Σήμερα που μιλάμε, έχουν νοσήσει μέχρι στιγμής 700 χιλ συμπολίτες μας, δηλαδή το 7% περίπου του συνολικού πληθυσμού και έχουν καταλήξει πάνω από 15 χιλ. Αυτό και μόνο, σε συνδυασμό και με την απομάκρυνση όλης της ομάδας διαχείρισης της πανδημίας του προηγούμενου χρονικού διαστήματος( Κικίλιας-Κοντοζαμάνης-Αρκουμανέας-Χαρδαλιάς κλπ), αποδεικνύει την αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του προβλήματος.
Σχετικά με το οξύτατο πρόβλημα της ακρίβειας ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. προτείνει την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, την μείωση του φόρου κατανάλωσης των καυσίμων κατά 50%, την παροχή ισχυρής βοήθειας από το κράτος ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ,τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο κος Σταϊκούρας κομπάζει ότι δανειζόμαστε με αρνητικά επιτόκια και συγχρόνως υπάρχουν καταχωνιασμένα στην Τράπεζα της Ελλάδας πάνω από 40 δις. Ας δοθεί λοιπόν ότι είναι απαραίτητο για να κρατηθεί η κοινωνία όρθια.
Και πόσο μάλλον όταν πρόκειται να πληρώσουμε 7 δις για την αγορά στρατιωτικών εξοπλισμών.
Όλα τα προβλήματα που εμφανίζονται είναι προβλέψιμα αλλά για τη ΝΔ το μόνο προβλέψιμο είναι να ενισχύσει μέσω αυτών την πολιτική της επιρροή..»
Σχετικά Νέα
Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βούλγαρο ομόλογο του.
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.
Ν. Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» δημιουργούμε ένα ευρύτερο σχέδιο προβολής ισχύος ως πολιτική συνολικής άμυνας
«Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την “Ατζέντα 2030”, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δημιουργούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.