Δ. Βέττας: Δεν το ήθελε ούτε ο Στουρνάρας ούτε ο Κοστέλο, αλλά προσθέσαμε τα επιχειρηματικά δάνεια

Φέρνουμε πλαίσιο καλύτερο από τον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη για τα «κόκκινα» δάνεια κόντρα στις επιθυμίες των εταίρων αλλά και του κ. Στουρνάρα, στη Βουλή θα τοποθετηθούν όλοι και θα γίνει η μεγάλη κουβέντα, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες θέσεις του κ. Στουρνάρα για το νέο πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Βέττας τόνισε ότι «ο κεντρικός τραπεζίτης πρέπει να συντάσσεται με το καλό του τόπου … Ο κ. Στουρνάρας κατάγεται από την Φθιώτιδα … αν τον ακούσει ένας από τη Γλύφα, την Λαμία, την Αταλάντη, θα του πει «ρε συ Γιάννη, εμένα που είμαι δεξιός και σε ψήφιζα και σε στήριζα, εμένα το δάνειό μου και το σπιτάκι μου δεν θα το προστατέψεις; Γιατί τώρα έτσι ρε συ Γιάννη;»», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν συζήτησε με τον οποιονδήποτε, αλλά με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, που έχουν τα στοιχεία τους, την πραγματική εικόνα και συμφωνήθηκε το γενικό πλαίσιο. Στη Βουλή θα το διευρύνουμε, θα προσθέσουμε, θα κάνουμε διορθώσεις. Και όλοι θα τοποθετηθούν. Τότε θα γίνει η μεγάλη κουβέντα…» όπως είπε.

«Φέρνουμε ένα πλαίσιο καλύτερο από τον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, θα το δείτε. Προσθέσαμε τα επιχειρηματικά δάνεια, που δεν το ήθελαν ούτε οι εταίροι αλλά ούτε και ο κ. Στουρνάρας όπως φαίνεται … η χώρα έχει πολύ μεγάλο κομμάτι μικρομεσαίων επιχειρήσεων … μήπως πίσω από τις σκέψεις του κ. Κοστέλο και τις επιστολές του κ. Στουρνάρα βρίσκεται το «ναι μεν να σώσουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά μήπως να απεντάξουμε τις μικρές για να γίνουν βορά στις μεγάλες»;» αναρωτήθηκε ο κ. Βέττας.

Σχετικά Νέα