Δ. Τζανακόπουλος: Προδιαγεγραμμένη εξέλιξη η άρση των capital controls

Προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, η οποία θα συνέβαινε ούτως ή άλλως εξαιτίας των κινήσεων της προηγούμενης κυβέρνησης στην οικονομία, χαρακτήρισε την άρση των capital controls ο Δ. Τζανακόπουλος.

Η τοποθέτηση του κ. Τζανακόπουλου, με την ιδιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, έδωσε το πρώτο στίγμα της αντίδρασης από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον αιφνιδιασμό του πρωθυπουργού να ανακοινώσει σήμερα στη Βουλή την άρση των capital controls.

Με αρκετά αμήχανο τρόπο, το βασικό επιχείρημα του κ. Τζανακόπουλου ήταν πως η άρση των capital controls είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και έτσι δεν συνιστά κάτι ιδιαίτερο. “Ο κ. πρωθυπουργός επανέλαβε σήμερα το αφήγημα περί δήθεν καταστροφικής διαπραγμάτευσης το πρώτο εξάμηνο του 2015 για να μιλήσει για την επιβολή των capital controls”, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος. “Ξέχασε όμως να πει ότι χάρη σε εκείνη τη διαπραγμάτευση καταφέραμε να μειώσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα και να εξέλθουμε τελικά από τα μνημόνια”.

Εκτός από τα capital controls, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στα Εξάρχεια από την ΕΛΑΣ, χαρακτηρίζοντάς την ως “κίνηση εντυπωσιασμού”.

Σχετικά Νέα