

Η κυβέρνηση έχει αφήσει το ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα στο ίδιο επίπεδο, συσσωρεύει έσοδα τα οποία κάνει επιδοτήσεις για τις μεγάλες εταιρείες ενέργειας και με αυτό τον τρόπο συντηρεί τις υψηλές τιμές και στις εταιρείες ενέργειας, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Α’ Αθήνας
«Ο κ. Μητσοτάκης αντί να μπαίνει σε μια πραγματική πολιτική και προγραμματική αντιπαράθεση, λειτουργεί με όρους απειλών και εκβιασμών απέναντι στο εκλογικό σώμα. Εφόσον ο ίδιος δεν καταφέρει να έχει ασφαλή πλειοψηφία, θα οδηγεί τη χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογές μέχρι να γίνει το δικό του. Αυτό θυμίζει τον τρόπο που θα λειτουργούσε ένα κακομαθημένο παιδί. Αν δεν γίνει το δικό του θα εξαναγκάζει τη χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις» ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Στη συνέχεια ξεκαθάρισε: «Ως προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου γνωρίζουμε ότι ο συσχετισμός που έχει διαμορφωθεί δεν είναι πολιτικά ευνοϊκός. Είναι μια μάχη εξαιρετικά δύσκολη. Όμως την ίδια στιγμή ξέρουμε ότι οι κάλπες στις 25 Ιουνίου είναι άδειες, όλα μπορούν να συμβούν μέσα σε μία πολιτική αντιπαράθεση, εφόσον αυτή η αντιπαράθεση πάρει προγραμματικά και πολιτικά χαρακτηριστικά και δεν επιμείνει στη σεναριολογία των εκλογικών αποτελεσμάτων».
Ο Δ. Τζανακόπουλος επεσήμανε μάλιστα: «Χθες παρουσιάσαμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ως προς τους βασικούς του άξονες επιμένει σε ζητήματα εξαιρετικά κρίσιμα: στην ενίσχυση του εισοδήματος, την καταπολέμηση της ακρίβειας με μια άλλη πολιτική που δεν θα τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια. Η μείωση του ΦΠΑ δεν μπορεί να γίνεται προσδιορισμένα σε μόνο ένα προϊόν. Η μείωση του ΦΠΑ πρέπει να λειτουργήσει οριζόντια σε μια σειρά προϊόντων και ταυτόχρονα να υπάρξει και ένας έλεγχος στις τιμές των προμηθευτών. Διότι το καρτέλ δεν γίνεται στο λιανικό εμπόριο των πολλών μικρών καταστημάτων καφέ. Το καρτέλ γίνεται στο επίπεδο της προμήθειας. Η κυβέρνησης έχει αφήσει το ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα σχεδόν, με την εξαίρεση του καφέ, στο ίδιο επίπεδο, συσσωρεύει έσοδα τα οποία κάνει επιδοτήσεις για τις μεγάλες εταιρείες ενέργειας και με αυτό τον τρόπο συντηρεί τις υψηλές τιμές και στις εταιρείες ενέργειας. Η πολιτική Μητσοτάκη σημαίνει τροφοδότηση της αισχροκέρδειας».
Κλείνοντας τη συνέντευξη απηύθυνε το εξής ερώτημα στον π. Υφυπουργό Γ. Οικονόμου: «Εσείς συμφωνείτε με τα Skertsonomics, με την Σκέρτσια οικονομική θεωρία, ότι η μείωση των έμμεσων φόρων ευνοεί τους πλούσιους; Διότι δεν υπάρχει καμία οικονομική σχολή οποιασδήποτε θεωρητικής καταγωγής, η οποία αποδεικνύει αυτήν την θέση».
Σχετικά Νέα
Κ. Χατζηδάκης: Υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
Την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα διεκδικήσει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής.
ΠΑΣΟΚ: Αποτελεσματικό κράτος πρόνοιας με πρόληψη, φροντίδα, αποκατάσταση και όχι αντίδωρα φιλανθρωπίας
“Η κυβερνητική επιλογή, που ευνοεί την καρτελοποίηση της αγοράς και μοιράζει αντίδωρα φιλανθρωπίας βρίσκεται.
Βουλή: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τον νέο αναπτυξιακό νόμο-Τι αναφέρει
Μέχρι τις 2 Μαΐου τίθεται σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου.
Ερώτηση της ΕΟ του ΚΚΕ «για τη δραματική υποβάθμιση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας»
Την «υποστελέχωση των δομών Ψυχικής Υγείας και την περαιτέρω εμπορευματοποίησή τους» αναδεικνύει η Ευρωκοινοβουλευτική.