Δ. Τζανακόπουλος: Η απαξίωση του Κοινοβουλίου από τη Ν.Δ. δεν έχει προηγούμενο

«Θα συνεχίσει η Ν.Δ. να νομοθετεί κατ’ αυτόν τον τρόπο;» διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος που επιλέγει η Ν.Δ.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο νομοθέτησής της εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, κάνοντας λόγο για άνευ προηγουμένου απαξίωση του Κοινοβουλίου.

Όπως είπε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις άδειες οδήγηση, σε καμία φάση της διαδικασίας δεν εξηγήθηκε σε τι ακριβώς συνίσταται το κατεπείγον. «Ούτε στην συζήτηση στη διάσκεψη των προέδρων ούτε στην επιτροπή. Η ΝΔ έχει την πλειοψηφία και μπορεί να καθορίζει τις διαδικασίες κατά το δοκούν. Όμως τίθεται ένα συνολικότερο ζήτημα σε σχέση με τους όρους που νομοθετεί το Κοινοβούλιο» σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

«Από τα πέντε νομοσχέδια που έχουν συζητηθεί μέχρι τώρα, τρία από αυτά έχουν έρθει με τη μορφή του κατεπείγοντως και ένα με τη μορφή του επείγοντως. Δε νομίζω ότι αυτό τιμά τους βουλευτές και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Πρέπει κάποια στιγμή η κυβέρνηση να μας εξηγήσει αν προτίθεται να συνεχίσει να νομοθετεί με τον τρόπο αυτό. Η απαξίωση του Κοινοβουλίου που έχει γίνει τον τελευταίο 1,5 μήνα, δεν έχει προηγούμενο» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ζήτησε από την κυβέρνηση να ενημερώσει εντός των επομένων 20 λεπτών για το αν σκοπεύει να επαναλάβει την κατάθεση τροπολογιών στο παρά πέντε της διαδικασίας, όπως είχε γίνει με τον Γ. Βρούτση, ώστε η αντιπολίτευση να γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία.

Συντάκτης: avgi.gr

Σχετικά Νέα