Δ. Τζανακόπουλος για Νέα Αριστερά: Δεν υπάρχουν όροι συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ

Τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τις πρόσφατες αυτοκριτικές δηλώσεις Τσίπρα καθώς και τα σενάρια συνεργασίας για τη Νέα Αριστερά σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Λάθη και παραλείψεις στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν όπως σε κάθε κυβέρνηση, ωστόσο τα προβλήματα εντείνονται και βαθαίνουν μετά το 2019 μετά την ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και για το αν διαφωνούν μεταξύ τους, ενώ για τις υποθέσεις Novartis και τηλεοπτικών αδειών υποστήριξε ότι όσα ειπώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα, δεν είναι άσχετα με τα εσωκομματικά του κόμματος.

Σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι «οι πολιτικές δυνάμεις που τώρα είναι κυρίαρχες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, θεώρησαν ότι απαιτείται απομάκρυνση από την αριστερά και μετατόπιση του κλίματος στο κεντρώο χώρο».

Ερμηνεύοντας την απώλεια δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημείωσε πως «στις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να εμπεδωθεί ως δεύτερη δύναμη αλλά μετά μετατοπίστηκε προς τον κεντρώο χώρο».

Απαντώντας στις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού για τις αποχωρήσεις στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν επρόκειτο «για ζήτημα καρέκλας για κανέναν από τους 11 βουλευτές που έφυγαν» για να προσθέσει ότι «βλέπουμε ένα κόμμα πολιτικά απροσδιόριστο πολιτικής τοποθέτησης, δεν υπάρχουν όροι συνεργασίας».

Τέλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι δεν βλέπει πιθανή μια συνεργασία της Νέας Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και με το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ταχθεί υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα