

« Η επιλογή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έγινε με βάση την εμπειρία και την πετυχημένη θητεία όλα τα προηγούμενα χρόνια»
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιστρέφει για πέμπτη φορά ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο τρίτος υπουργός που αναλαμβάνει τον τομέα της δημόσιας ασφάλειας μετά τις διπλές εκλογές του Μαΐου-Ιουνίου 2023 και ερωτηθείς σχετικά με αυτό, ο κύριος Τσιόδρας, απάντησε:
Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι με το να ανατεθεί το υπουργείο στον πλέον έμπειρο σήμερα στην πολιτική σκηνή γύρω από τα ζητήματα της ασφάλειας, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είναι κάτι το οποίο μπορεί να λειτουργήσει θετικά προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα θέμα που είναι στις προτεραιότητες και της κυβέρνησης και των κομμάτων. Και την προηγούμενη τετραετία, αλλά και στη νέα θητεία, κάποιος υπουργός μπορεί να αλλάξει χαρτοφυλάκιο, μπορεί να μείνει εκτός κυβέρνησης, μπορεί να επανέλθει.
Σχετικά με τις αντιδράσεις των κομμάτων που αναφέρθηκαν σε «άγαρμπο ανασχηματισμό, ανακάτεμα τράπουλας, ανεπαρκή ανακύκλωση προσώπων, στελεχειακή ένδεια και επιστροφή υπουργών με αντιλαϊκό έργο», ο Δημήτρης Τσιόδρας είπε:
«Είναι κλισέ όλα αυτά τα οποία ακούμε και από τις προηγούμενες δεκαετίες. Σε τελική ανάλυση, οι αλλαγές δεν κρίνονται ούτε από αυτά τα οποία θα πούμε εμείς τώρα, ούτε από αυτό που θα πει η αντιπολίτευση. Θα φανεί στην πράξη το εάν οι αλλαγές που έγιναν είναι προς όφελος των πολιτών, αν αντιμετωπίζονται προβλήματα ή όχι. Ας αφήσουμε λοιπόν το χρόνο και να δούμε τα πρόσωπα τα οποία ανέλαβαν καινούργιες θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα, το πώς θα ανταποκριθούν σε αυτή την αποστολή».
«Δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής της Συνθήκης της Λωζάνης»
Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Κασσελάκη που συνδέει τον ανασχηματισμό με τις δηλώσεις του κυρίου Συρίγου, η απάντηση από τον Δημήτρη Τσιόδρα ήταν:
Είναι αστείο να λέγονται αυτά από τον από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης ότι γίνεται δημόσια για μια δήλωση.
Η θέση της κυβέρνησης σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης είναι απολύτως σαφής. Εκφράστηκε καθαρότερα από τον πρωθυπουργό στη συνάντηση την πρόσφατη που είχε με τον πρόεδρο Ερντογάν, όπου αναφέρθηκε σαφώς στη Συνθήκη της Λωζάνης και μάλιστα η δήλωσή του, χειροκροτήθηκε από τον Τούρκο πρόεδρο.
Η Συνθήκη της Λωζάνης αποτελεί το θεμέλιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της διευθέτησης που έχει γίνει στην ευρύτερη περιοχή. Ως εκ τούτου, δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής της Συνθήκης της Λωζάνης.
Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ερωτηθείς για ενδεχόμενη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών το Σάββατο στα Χανιά απάντησε ότι «δεν έχει κλείσει η συνάντηση και δεν μπορεί να μιλήσει για κάτι οριστικό».
Τα νομοσχέδια που έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αφορούν στις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, αφορούν την ενίσχυση των δημοσίων πανεπιστημίων και ΤΕΙ και τις συνθήκες λειτουργίας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.
Είναι ζητήματα που αφορούν στην αθλητική βία και ζητήματα που αφορούν επίσης την επιστολική ψήφο.
Τα υπόλοιπα είναι ζητήματα τα οποία θα έρθουν στο χρόνο που θα κρίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, απάντησε, τέλος ο κ. Τσιόδρας σε ερώτηση για νομοσχέδια περί τεκνοθεσίας και γάμου ομόφυλων ζευγαριών.
«Όπως είπα, ο νομοθετικός προγραμματισμός είναι υπόθεση της κυβέρνησης», ξεκαθάρισε.
Σχετικά Νέα
Τ. Θεοδωρικάκος: Σταθερή πολιτική μας η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών
«Κάνουμε όλα όσα πρέπει για να πηγαίνει μπροστά η οικονομία και όλοι οι πολίτες.
Συνάντηση Μητσοτάκη-Μερτς στην Βαλένθια
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη.
Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση αφήνει τον πολίτη και τον επιχειρηματία να είναι θύμα της αισχροκέρδειας
Συνάντηση με εκπροσώπους των συνεταιριστικών φορέων ΕΘ.Ε.Α.Σ. (Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών), Ε.Σ.Τ.Ε. (Ένωση Συνεταιριστικών.
ΣΥΡΙΖΑ: Καλούμε την κυβέρνηση να μην επαναλάβει τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης που εφάρμοσε στην περίπτωση Τριαντόπουλου
«Καλούμε την κυβέρνηση να μην επαναλάβει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις συγκάλυψης που εφάρμοσε στην περίπτωση.