

“Από σήμερα, με βάση ευρωπαϊκό κανονισμό που τέθηκε σε ισχύ, όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, ακουστικά, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι υποχρεωτικό να έχουν έναν και μόνον τύπο φορτιστή –τον usb type c.”.
Αυτό υπογράμμισε, σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ “Δεκατιανοί”, με τον Γιάννη Πιτταρά και τον Γιώργο Γρηγοριάδη, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας και με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Εσωτερική Αγορά και την Προστασία του Καταναλωτή. Πρόσθεσε ότι από την ρύθμιση δεν εξαιρούνται και τα λάπτοπ, αλλά ειδικά γι’ αυτά η ισχύς της αρχίζει από τον Απρίλιο. Και κατέληξε τονίζοντας το όφελος και τη διευκόλυνση που προκύπτει για όλους τους ευρωπαίους καταναλωτές, οι οποίοι θα μπορούν πια να φορτίζουν όλες τις συσκευές τους με έναν φορτιστή, αποφεύγοντας πρόσθετα κόστη και… περιττά καλώδια.
Ο κ. Τσιόδρας απάντησε και σε σειρά ερωτήσεων για την επικείμενη προεδρική εκλογή. Αρνήθηκε να σχολιάσει την ονοματολογία, συνέστησε σε όλους να περιμένουν την ανακοίνωση του πρωθυπουργού το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, υπενθύμισε ότι η επιφανέστερη προσωπικότητα της μεταπολίτευσης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, εξελέγη και τις δύο φορές με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας (και κάποιους μεμονωμένους βουλευτές που προστέθηκαν) και προσδιόρισε το γενικότερο κύρος και τη σοβαρότητα ως κριτήρια επιλογής, που απορρέουν από τον ίδιον τον χαρακτήρα και τη φύση του θεσμού.
Σχετικά Νέα
Κ. Τσουκαλάς: Πρωτοβουλία για προανακριτική επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών θα αναλάβει το ΠΑΣΟΚ
Στην εκπομπή «Newsroom» του ΕΡΤNews με τους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ παραχώρησε.
Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Ινδό ομόλογό του μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Κασμίρ
O Γιώργος Γεραπετρίτης εξέφρασε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ινδό ομόλογό του τα βαθύτατα συλλυπητήρια.
ΥΠΠΟ: Έργα προστασίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης στο Ιερό της Δήμητρας και της Κόρης, στα Άβδηρα
Στο κύριο πρόγραμμα που υλοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τη θωράκιση.
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον Αδ. Γεωργιάδη και τον Π. Πολάκη
Έντονη κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη. Η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη.