

Προς εξομάλυνση βαίνει η κατάσταση της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, οι μετρήσεις στα λύματα της Θεσσαλονίκης δείχνουν αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου.
Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, θα αποτυπωθούν στον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες.
Ο καθηγητής είπε ότι ο δείκτης αναπαραγωγής είναι στο 0,84 ενώ στη χώρα βρίσκεται στο 0,9 πράγμα που δείχνει ότι η Θεσσαλονίκη αποκλιμακώνεται γρηγορότερα.
Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, στην αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου συνέβαλαν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Κατηγορούνται πως βίαζαν τις ανήλικες κόρες τους – Προφυλακίστηκε το ανδρόγυνο
Στη φυλακή οδηγείται αντρόγυνο που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο ανήλικες θυγατέρες του..
Τέμπη: «Ηθικός εκτροχιασμός» μετά το πόρισμα Καρώνη – Διχασμένοι οι επιστήμονες, «θύελλα» πολιτικών αντιδράσεων
Σύννεφο σκόνης για την πυρόσφαιρα και τα έλαια σιλικόνης σήκωσε το πόρισμα του καθηγητή.
Αργολίδα: Εντύπωση προκαλεί αράχνη-πασχαλίτσα που εμφανίστηκε στους Μύλους – Πόσο επικίνδυνη είναι
Μία σπάνια άραχνη-πασχαλίτσα εμφανίστηκε στους Μύλους στην Αργολίδα την Τρίτη, 13 Μαΐου, προκαλώντας εντύπωση στους.
Καιρός: Πλησιάζει υποτροπικός αεροχείμαρρος – Πότε θα χτυπήσει την Ελλάδα
Φθινόπωρο θα θυμίζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά,.