

Προς εξομάλυνση βαίνει η κατάσταση της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, οι μετρήσεις στα λύματα της Θεσσαλονίκης δείχνουν αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου.
Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, θα αποτυπωθούν στον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες.
Ο καθηγητής είπε ότι ο δείκτης αναπαραγωγής είναι στο 0,84 ενώ στη χώρα βρίσκεται στο 0,9 πράγμα που δείχνει ότι η Θεσσαλονίκη αποκλιμακώνεται γρηγορότερα.
Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, στην αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου συνέβαλαν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί.
Σχετικά Νέα
Νεκρός 81χρονος στο αλιευτικό του σκάφος στην Αιδηψό
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής 11 Μαΐου 2025, μέσα στο.
Ρήγμα στα ταξί για το «σκνίπα pass» – Αλλαγή στάσης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία
«Γυρνάς μ’ ένα ταξί μέσα στη νύχτα…» λέει το γνωστό τραγούδι του Κώστα Μακεδόνα,.
Έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στη Νέδα με νεκρό το 4χρονο αγόρι – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα στην περιοχή της Νέδας.