Δ. Παπαδημούλης: Το «όλοι φταίμε» του Κυρ. Μητσοτάκη για τα Τέμπη θυμίζει το «όλοι μαζί τα φάγαμε»

Σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1 ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ’’όλοι φταίμε’’ του Κυρ. Μητσοτάκη για τα Τέμπη θυμίζει το ‘’όλοι μαζί τα φάγαμε’’ – Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό και εξοργιστικό ο ελεγχόμενος να παριστάνει τον τιμητή και να προσπαθεί να βγάλει τον εαυτό από το κάδρο των ευθυνών παριστάνοντας τον ανεύθυνο και τον ανήξερο»

«Η κακοδαιμονία των τρένων που οδήγησε σε αυτό το έγκλημα, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με κομματική μικροπολιτική. Εδώ πέρα ξέσπασε στις πλάτες της νέας γενιάς, γιατί χάθηκαν κυρίως δεκάδες νέα παιδιά, ένας συνδυασμός εγκατάλειψης, υποβάθμισης, λανθασμένων επιλογών, κομματισμού, διαφθοράς. Να δεχτώ ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τα πενήντα που εξετάζουμε. Αλλά δεν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση που κυβερνά τέσσερα χρόνια και ένας πρωθυπουργός που είναι τέσσερα χρόνια στο τιμόνι να λέει ‘φταίμε όλοι’.

Βεβαίως να δούμε και το μέλλον. Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα κάνουμε τυμβωρυχία, όπως ο Κυρ. Μητσοτάκης που ‘πάτησε επί πτωμάτων’ για να γίνει πρωθυπουργός. Αλλά με ενοχλεί ο ελεγχόμενος να παριστάνει τον τιμητή. Ως μετριοπαθής, σιχαίνομαι τον μικροπολιτικό καυγά. Ενοχλήθηκα πάρα πολύ και εξοργίστηκα βλέποντας τον πρωθυπουργό της χώρας που επί τέσσερα χρόνια μαζί με τον Καραμανλή άφησαν τον σιδηρόδρομο να χειροτερεύσει σε όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα τα Τέμπη, να λέει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ‘’παλεύει μόνος του απέναντι στα κακά’’ και ότι ‘’όλοι φταίμε’’. Αυτό θυμίζει το ‘’όλοι μαζί τα φάγαμε’’. Το όλοι φταίμε’’ του Κυρ. Μητσοτάκη σημαίνει ότι κανείς δεν φταίει ή ότι φταίει ο σταθμάρχης».

Άφαντοι τόσο ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών, όσο και οι υφυπουργοί Παπαδόπουλος και Καραγιάννης – Ο κ. Καραμανλής αποφεύγει να πει τι έκανε και τι δεν έκανε

«Ο αρμόδιος υπουργός -δεν με ενδιαφέρει εάν θα είναι υποψήφιος ή όχι, είναι θέμα της ΝΔ και της συνείδησής του- έχει κρυφτεί, όπως και οι δύο υφυπουργοί, οι κκ. Καραγιάννης και Παπαδόπουλος. Είναι άφαντοι! Δεν μπορεί ο αρμόδιος υπουργός επί τέσσερα χρόνια να αποφεύγει να πει τι έκανε και τι δεν έκανε. Βγήκε ο κ. Σπίρτζης και κατέθεσε τις θέσεις του με στοιχεία τα οποία και αξιολογούνται και κρίνονται.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γεραπετρίτης που υποτίθεται ότι έχει αναλάβει για ‘να ξελασπώσει την κατάσταση’, δεν έχει αναλάβει ακόμα καθήκοντα. Είναι εξευτελιστικό και ντροπιαστικό και για την ελληνική Δημοκρατία να μην έχει ακόμα ορκιστεί υπουργός Μεταφορών. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».

Καθαρός φασισμός η τραμπούκικη επίθεση στον Γιάννη Βαρουφάκη

«Στον Γιάννη Βαρουφάκη εύχομαι γρήγορη ανάρρωση. Καθαρές κουβέντες: Καμία άποψη, καμία ιδεολογία δεν δικαιολογεί την άσκηση φυσικής βίας. Η τραμπούκικη αυτή επίθεση είναι καθαρός φασισμός. Εάν έχει μια διαφωνία, την εκφράζεις με την γνώμη σου, την άποψή σου και με την αποδοκιμασία σου στην κάλπη – όχι με τραμπουκισμούς, ανεξάρτητα από το ποιος είναι αποδέκτης αυτής της βίας.

Να επισημάνω δύο πράγματα: Είναι υποχρέωση των αρμόδιων αρχών να βρουν τους δράστες και να τιμωρηθούν για τις συνέπειες των πράξεων τους. Γιατί αυτό που έκαναν είναι βαρύ ποινικό αδίκημα. Δεύτερον, κρατώ την δήλωση του Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος ήταν και το θύμα αυτής της βάρβαρης επίθεσης. Όποιοι κι αν ήταν πίσω από αυτή την ιστορία, πρέπει να βρεθούν όλοι και να τιμωρηθούν. Και σε αυτό, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι γιατί συχνά σε περιόδους ζόρικες και βαριές όπως αυτές, παίζονται και παιχνίδια προβοκάτσιας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα