

«Η πολιτική μάχη που δίνουμε στις ευρωεκλογές είναι μια μάχη που αφορά και την ελληνική κοινωνία, αλλά και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, για ισχυρότερες πολιτικές απασχόλησης, κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνική συνοχή», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυφάδα.
Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, ως πυλώνας της Αριστεράς και του προοδευτικού μετώπου, θέτει ως στόχους, πρώτον, την προώθηση μιας πολιτικής πρότασης που ενισχύει την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή και τη βιώσιμη ανάπτυξη, και δεύτερον, την αποτροπή της εκλογής Βέμπερ στην προεδρία της Κομισιόν και της διαμόρφωσης προοδευτικών συμμαχιών στην επόμενη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου».
«Όλες οι μάχες που δώσαμε σε κρίσιμα χρόνια για την πατρίδα μας έφεραν θετικά αποτελέσματα, όχι όμως ακριβώς αυτά που θέλαμε», είπε ο κ. Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας ότι «θα είχαμε ακόμη καλύτερα αποτέλεσμα εάν είχαμε ισχυρότερη και ευρύτερη εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή, κάτι το οποίο θέλουμε και επιδιώκουμε σε αυτές τις ευρωεκλογές».
«Στεκόμαστε απέναντι στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, του εθνικιστικού παροξυσμού και της περικεφαλαίας, απέναντι σε μια δεξιά που μοιάζει όλο και περισσότερο με την ακροδεξιά, και σε μια ακροδεξιά που αναπτύσσει αγαστή συνεργασία με την δεξιά της περικεφαλαίας, της εθνικιστικής έξαρσης και των fake news», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Τέλος, σημείωσε ότι «η πολιτική μάχη που δίνουμε στις ευρωεκλογές είναι μια μάχη που αφορά και την ελληνική κοινωνία, αλλά και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες», προσθέτοντας ότι «για αυτό ακριβώς διαμορφώνουμε το προοδευτικό μέτωπο σε Ελλάδα και Ευρώπη, για να μπορούμε να ενδυναμώσουμε τις συμμαχίες μας και να πετύχουμε περισσότερα στις Βρυξέλλες, στα κέντρα αποφάσεων, και για τους Έλληνες και για τους Ευρωπαίους».
Σχετικά Νέα
Β. Κικίλιας: Προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα, ενίσχυση του εξοπλισμού και των υποδομών
Προαναγγελία για προσλήψεις για την επόμενη σεζόν στο Λιμενικό Σώμα, ενίσχυση του εξοπλισμού και.
Αλ. Τσίπρας: Τέσσερα «stop» για τους εχθρούς της Δημοκρατίας
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περιγράφει στην Ειδική Εκδοση Turning Points του Euro2day.gr και.
Α. Γεωργιάδης: Δεν εφημέρευε 36 ώρες η γιατρός που είχε τροχαίο ατύχημα στην Πάτρα
Στο ατύχημα που σημειώθηκε στην Πάτρα με θύμα γιατρό του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», αναφέρθηκε.
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις στην Ινδία: Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα
Η Ελληνική κυβέρνηση δια μέσω του υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον.