Δ. Παπαδημούλης προς την Κομισιόν: Να ενισχυθεί η διαφάνεια και η λογοδοσία από την κυβέρνηση

Την “ανάγκη να ενισχυθεί η διαφάνεια και η λογοδοσία στη διαχείριση από την ελληνική κυβέρνηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων ύψους 31 δις ευρώ του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας”, θέτει με γραπτή ερώτησή του προς την Κομισιόν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση πριν λίγες μέρες του Κανονισμού σχετικά με τους κανόνες δημοσιότητας των στοιχείων των τελικών αποδεκτών των κονδυλίων του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε ότι “σε αντίθεση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που έχει συστήσει από την πρώτη στιγμή διακομματική Επιτροπή για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η κυβέρνηση της ΝΔ αρνήθηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για συγκρότηση επιτροπής στη Βουλή, που θα εξασφάλιζε διαφάνεια και λογοδοσία για ένα τόσο κρίσιμο πακέτο κονδυλίων για την χώρα”.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, τονίζει ότι διαμόρφωσε το σχέδιο “πίσω από κλειστές πόρτες”, παρά τις επικρίσεις όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών. “Έστω και τώρα, καλώ τον Κυρ. Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα στη δημοσιοποίηση του συνόλου των αποδεκτών των κονδυλίων του Ταμείο Ανάκαμψης: Ποιοι και πόσα θα πάρουν; Τα 31 δισ. ευρώ που θα λάβει συνολικά η Ελλάδα δεν είναι προίκα του Μητσοτάκη και της ΝΔ, ανήκουν στον ελληνικό λαό”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα