Δ. Παπαδημούλης: Πιέσεις για να περικοπούν τα κονδύλια και να μην αυξηθούν, όπως ζητάμε στο Ευρωκοινοβούλιο

Ομιλία του Δ. Παπαδημούλη για το πρόγραμμα InvestEU στην Ολομέλεια του ΕΚ: «Ως σκιώδης εισηγητής εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, συνέβαλα στο να βελτιωθεί η πρόταση της Κομισιόν – Στο Συμβούλιο όμως, υπάρχουν πιέσεις για να περικοπούν τα κονδύλια και να μην αυξηθούν, όπως ζητάμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ως σκιώδης εισηγητής εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς αναφορικά με την «Καθιέρωση του προγράμματος InvestEU» (Establishing the InvestEU Programme), είπε τα εξής:

«Η πρόταση που μας καταθέτουν οι δυο συνεισηγητές, είναι βελτιωμένη σε σχέση με την αρχική πρόταση της Κομισιόν, αλλά απέχει από αυτό που χρειαζόμαστε:
Χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις, καθώς και ένα σφαιρικό επενδυτικό σχέδιο από την πλευρά της ΕΕ.
Και είναι και “στον αέρα”, διότι ακόμη δεν έχουμε το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, καθώς στο Συμβούλιο υπάρχουν πιέσεις για να περικοπούν τα κονδύλια που προτείνει η Κομισιόν και να μην αυξηθούν, όπως ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ως σκιώδης εισηγητής εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, συνέβαλα με τροπολογίες μας στο να βελτιωθεί η πρόταση της Κομισιόν. Με μείωση της γραφειοκρατίας, καλύτερη γεωγραφική κάλυψη, ουσιαστικότερη συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ισχυρότερο ρόλο στις αναπτυξιακές τράπεζες και περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής – και μέσω επενδύσεων.
Πιστεύω όμως, ότι συνεχίζει να υπάρχει ανάγκη και για ακόμη πιο φιλόδοξες προτάσεις. Γι’ αυτό και στην ψηφοφορία, θα καταθέσουμε τροπολογίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Σας ευχαριστώ».

Σχετικά Νέα