Δ. Παπαδημούλης: Να δούμε τι θα κάνει ο Μητσοτάκης με τους εγχώριους Ορμπαν

Υπό την πίεση της κοινωνικής κατακραυγής το ΕΚΛ πήρε το μέτρο της προσωρινής αναστολής και όχι της αποπομπής, είπε στον news247 στους 88,6 ο αντιπρόεδρος του Ευωκοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στην απόφαση του ΕΛΚ να αποπέμψει προσωρινά το κόμμα του Όρμπαν από τις τάξεις του.

«Κέρδισε στα σημεία ο Γιούνκερ κι έχασε ο Βέμπερ που προσπαθούσε να βρει έναν συμβιβασμό για να τον κρατήσει μέσα στο ΕΛΚ», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την απόφαση πρόκληση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το τι θα κάνει με τους εγχώριους Ορμπαν και Σαλβίνι, δηλαδή τον Μάκη Βορίδη και τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι τα αρραβωνιάσματα και οι ανταλλαγές υποσχέσεων μεταξύ παραδοσιακής δεξιάς και ακροδεξιάς συνεχίζονται, και υπενθύμισε τις δηλώσεις Ταγιάνι για τον Μουσολίνι και του Βέμπερ που είπε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί ακόμη και με τον Σαλβίνι.

Χαρακτήρισε θετική τη δήλωση του Τίμερμανς που είπε ένα ξερό όχι των ευρωσοσιαλιστών απέναντι στην υποψηφιότητα Βέμπερ για την Κομισιόν.

“Ο φασισμός σηκώνει κεφάλι και πρέπει να αλλάξουμε πολιτική στην Ευρώπη” πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία ο κόσμος να σηκωθεί από τον καναπέ και να δώσει ηχηρό μήνυμα στην ακροδεξιά και στη λιτότητα που τρέφει το φασισμό.

Σχετικά Νέα