Δ. Παπαδημούλης: Η ευρωπαϊκή ηγεσία αφήνει τον Ερντογάν να την εκβιάζει

Δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη στο δίκτυο Euronews, μετά την επίσκεψη Ερντογάν στις Βρυξέλλες: «Η ευρωπαϊκή ηγεσία είναι λίγη στην αντιμετώπιση του Ερντογάν και τον αφήνει να την εκβιάζει. Του έχει δώσει την υπεργολαβία στη διαχείριση του προσφυγικού, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει γίνει η Μόρια της Ευρώπης»

Μιλώντας στο δίκτυο Euronews (Μαρία Ψαρά) και αναφερόμενος στην επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της συνάντησης του Τούρκου Προέδρου με τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, δήλωσε:

«Η ευρωπαϊκή ηγεσία είναι λίγη στην αντιμετώπιση του Ερντογάν. Και τον αφήνει να την εκβιάζει. Γιατί του έχει δώσει outsourcing -υπεργολαβία- τη διαχείριση του προσφυγικού, και δεν προχωρά μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου. Αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να έχει γίνει η Μόρια της Ευρώπης, η “πίσω αυλή” της Ευρώπης. Και το πιο λυπηρό είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε την Μέρκελ, αλλά δεν ζήτησε ούτε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, ούτε αναλογική μετεγκατάσταση, ούτε αυστηρότερη στάση απέναντι στον Ερντογάν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα