Δ. Παπαδημούλης: Η ΕΕ εμβολιάζει με ρυθμό τρεις φορές χαμηλότερο απ’ ότι Βρετανία και ΗΠΑ

Δηλώσεις για την άρση της πατέντας των εμβολίων κατά του Covid-19, έκανε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στο πλαίσιο του ραδιοφωνικού προγράμματος με τίτλο «My Real Europe – Η δική μου Ευρώπη», όπου έγκριτα πρόσωπα της πολιτικής επικαιρότητας απαντούν σε ερωτήσεις ακροατών του σταθμού.

Στην ερώτηση για την καθυστέρηση στους εμβολιασμούς που παρατηρείται στην Ευρώπη, σε σχέση με την Αγγλία, το Ισραήλ και άλλες χώρες και για το αν θα προλάβουν να εμβολιαστούν οι κάτοικοι της ΕΕ σύντομα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης απάντησε ως εξής :

«Η ΕΕ εμβολιάζει με ρυθμό τρεις φορές χαμηλότερο απ’ ότι η Μεγάλη βρετανία και οι ΗΠΑ. Για να αλλάξει αυτό, που στράβωσε εξαρχής με ευθύνη της Κομισιόν, χρειάζεται να επιταχυνθεί η παραγωγή των εμβολίων και σε αυτό θα βοηθούσε η άρση της προστασίας του καθεστώτος της πατέντας στα εμβόλια.

Αν συνεχίσουμε με αυτόν το ρυθμό, η Κομισιόν θα αποτύχει στον στόχο που η ίδια έχει θέσει και ο οποίος ήταν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού. Με τα σημερινά δεδομένα, στην Ελλάδα θα έχει εμβολιαστεί μόλις το 55%.

Χρειάζεται μεγαλύτερη πίεση και κυρώσεις στις πολυεθνικές του φαρμάκου.

Την άρση της προστασίας της πατέντας του φαρμάκου, τη ζητούν πάνω από 100 κράτη μέλη σον παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, 60 Νομπελίστες, και 165 πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της Δημοκρατίας.

Ας το δεχτούν επιτέλους και η Πρόεδρος της Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν και η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα