Δ. Παπαδημούλης: Δεν ισχύει η θεωρία της χαλαρής ψήφου στις Ευρωεκλογές

“Ανεβαίνει το ενδιαφέρον των πολιτών για τις ευρωεκλογές του Μαΐου”, εκτιμά ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και εκ νέου υποψήφιος, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

“Όλοι αντιλαμβάνονται το πόσο σημαντικές είναι αυτές οι εκλογές και δε βλέπω καμία χαλαρότητα”, σημείωσε.

Αναφερόμενος στο χαρακτήρα των ευρωεκλογών τόνισε πως θα είναι οι πιο πολιτικές και οι πιο πολωτικές, εκτιμώντας μάλιστα πως το ποσοστό που θα αθροίσουν τα δύο κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, θα υπερβαίνει σημαντικά το 49% που άθροισαν στις εθνικές εκλογές του 2015.

Μιλώντας για την εμπειρία του από την περιοδεία που έκανε σε πόλεις στη Βόρεια Ελλάδα, είπε πως ο αριθμός όσων διοργανώνουν αντισυγκεντρώσεις “συρρικνώνεται συνεχώς και δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία των πολιτών οι οποίοι παίρνουν αποστάσεις από τα πολιτικά εγγόνια του Χίτλερ και του Μουσολίνι”. Αναφέρθηκε επίσης και στο κλίμα, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, το οποίο αλλάζει, διότι όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί πιο είναι το συμφέρον της χώρας και τι είναι πιο καλό για την πατρίδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην υποψηφιότητα του κ. Βέμπερ για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είπε πως πιθανή εκλογή του θα είναι κακή για την Ευρώπη και καταστροφική για την Ελλάδα, θυμίζοντας πως ήταν ο πρώτος που είχε ταχθεί υπέρ του grexit και έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα εναντίον της Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, διαπιστώνει επίσης πως μαζί με την ανοδική δυναμική της οικονομίας, αναπτύσσεται δυναμική ανόδου και στη συσπείρωσή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Τέλος, μιλώντας για τη ΝΔ, είπε πως περισσότερο από την άνοδο της Χρυσής Αυγής, τον ανησυχεί η διάβρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ακροδεξιά. Αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ είπε πως ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιώργου Γεννηματά, εγκαταλείποντας την πάγια θέση του, πως στρατηγικός αντίπαλός του είναι η Δεξιά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, είπε πως όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές, εκτιμά πως τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από εκείνα του 2016 ενώ για τις ευρωεκλογές εκτίμησε πως το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα αποτελέσει σκαλοπάτι για τη νίκη στις εθνικές εκλογές για μια νέα τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ. “Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ ο οποίος μετά από 34 χρόνια κέρδισε δίκαια το πρωτάθλημα”, είπε ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου.

Σχετικά Νέα