

«Ασφαλιστική ικανότητα θα χορηγείται πλέον σε όσους έχουν καθυστερούμενες, ληξιπρόθεσμες ή βεβαιωμένες βασικές οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ, μέχρι 100 ευρώ», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Όπως είπε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, «με αυτό το μέτρο, αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 70.000 πολίτες. Πριν από λίγους μήνες κάναμε μία μεταρρύθμιση, σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν χρέη θα μπορούν να καλύπτονται από το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά δεν θα έχουν πρόσβαση σε ιδιώτες γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές. Από αυτή τη μεταρρύθμιση υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως, για παράδειγμα, οι πληττόμενοι από φυσικές καταστροφές και πυρκαγιές».
«Η αύξηση του κατώτατου μισθού επηρεάζει θετικά το δώρο Πάσχα, το οποίο αυξάνεται στα 415 ευρώ και καταβάλλεται υποχρεωτικά από τους εργοδότες».
Παράλληλα, η Δ. Μιχαηλίδου συμπλήρωσε ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα επάνω το δώρο Χριστουγέννων, το επίδομα αδείας, αλλά και το επίδομα ανεργίας, που αυξήθηκε στα 510 ευρώ».
Μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι «την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, θα πληρωθούν οι κύριες συντάξεις του ΕΦΚΑ και τη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου».
Τέλος, σε ερώτηση για τις ευρωεκλογές, η Δ. Μιχαηλίδου απάντησε τα εξής: «Στόχος μας είναι η σταθερότητα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μας, γεγονός που αποδεικνύεται, μεταξύ άλλων, από τα εύσημα του διεθνούς Τύπου και της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Το διακύβευμα, λοιπόν, για τους πολίτες και για τη χώρα είναι ακριβώς αυτή η σταθερότητα, την οποία πρέπει να διατηρήσουμε. Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να μην έχουμε αποχή. Να καταλάβουν οι πολίτες ότι η ψήφος είναι σημαντική και να πάνε να ψηφίσουν».
Σχετικά Νέα
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με ΥΠΕΞ Ινδίας και Πακιστάν – Χαιρέτησε τη συμφωνία για κατάπαυση πυρός και απόκλιση της έντασης
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε ξεχωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Εξωτερικών της.
Κ. Τασούλας για τη «Γιορτή της Μητέρας»: Σ’ έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, η μητέρα αποτελεί τον πιο στέρεο κρίκο της κοινωνίας
Μήνυμα για την «Γιορτή της Μητέρας», που εορτάζεται σήμερα Κυριακή 11 Mαΐου έστειλε ο.
Β. Κικίλιας: Αύξηση 134% στις ροές από Λιβύη – Να μαζευτούν οι “χαρτογιακάδες” της ΕΕ που θεωρούν παιχνιδάκι τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων
«Μέχρι σήμερα, τα στοιχεία δείχνουν 17% μείωση στις μεταναστατευτικές ροές σε σύγκριση με το.
Θ. Λιβάνιος: Εύλογο μέτρο η στέρηση μισθού σε δημόσιο υπάλληλο που αρνείται την αξιόλογηση
Σχετικά με την άρνηση ορισμένων δημοσίων υπαλλήλων να συμμετάσχουν στη διαδικασία αξιολόγησης, τοποθετήθηκε το.